Glavni » general » Ja i moj pomoćnik

Ja i moj pomoćnik

general : Ja i moj pomoćnik

Glasovno ili osobni asistenti na platformama smartphonea obično su redoviti, jer sve najbolje platforme od Androida do IOS-a do sustava Windows Phone i BlackBerry imaju svoje ili su uskoro to učinile. Na Windows Phoneu imam Cortanu i jednostavno je nevjerojatno da koristim (Ako vaš uređaj pokreće Windows Phone 8.1, možete aktivirati Cortanu promjenom regije i jezika uređaja u Sjedinjene Države). Dolazeći s aktivacijom Cortane je Quiet Hours, koji djeluje poput Do not Disturb na iOS uređajima i postavlja tišinu profila na telefon koji se može prilagoditi. S dostupnim pomoćnim aplikacijama možete postaviti alarme i podsjetnike, slušati poruke i e-poštu, pokretati aplikacije s naredbom, postavljati jednostavna pitanja i odgovoriti na njih, dobiti podsjetnike na vremenske uvjete i tako dalje. Neki imaju još naprednije sposobnosti poput ispunjavanja zadataka s aplikacijama (aplikacija za pohranu i neke aplikacije trećih strana). Na primjer, možete reći Cortani da dohvati članak Wikipedije od nekoga ili nečega i koristi instaliranu aplikaciju treće strane za Wikipediju da to učini i pročita, može vam također pružiti informacije o sportu ili financijama putem aplikacija Bing Sport i financije,

Google Now i Cortana također imaju dodane sposobnosti da vam daju proaktivne informacije ili zadatke koji nisu izričito postavljeni od njih, poput dovođenja burzovnih kotacija, rezultata igara ili vijesti o vašim područjima interesa, podsjetnika na temelju primljenih poruka e-pošte itd. Cortana se pojavljuje da biste u konačnici prilagodljivi, to jest možete odlučiti što želite da ima pristup, a da ne pogodite na temelju vaše česte upotrebe, za razliku od usluge Google Now, što pretpostavlja na temelju onoga što tražite i navike pregledavanja. Siri također ima svoje čari, kao što je Cortana, ima neke sass i humorne odgovore konfiguriran ako se postavljaju određena pitanja.

Također pročitajte: Evo kako dobiti besplatnu Wi-Fi gdje god bili

Ali ono što ja stvarno mislim da pomoćnik pametnih telefona označava svoje mogućnosti glasa, i sposobnosti da razgovaraju s vama i slušaju. Što se tiče slušanja, Cortana je bila masovno tuga u mom slučaju korištenja. Njegove sposobnosti slušanja su jednako dobro provedene kao i one šumske papige, može čuti ono što kažete, ali ne može razumjeti. U početku kad sam ga počela upotrebljavati, nalazim se da se neprestano vikam i ponavljam, stres se nije isplatio. Kasnije sam doznala da sve što želite reći, možete upisati i na nju, napravio je pomoću nje nešto lakše. Što se tiče razgovora, čini se da je sasvim u redu, smatram da se sviđam glasa Jen Taylor i nije zvučalo kao robotski drone kao što sam očekivao.
Naposljetku, novost je istrošeno i povezano s neugodnostima povezanim s njom, kao što je prebacivanje regije vašeg uređaja na SAD i pridruženu potrošnju podataka koji nisu pomogli mnogo. Imao sam ga nakratko tijekom uzbudljivosti Svjetskog kupa, gdje je točno predvidio puno utakmica, ali s vremenom sam ga onesposobila i vratila se mojem jednostavnom Bing Searchu. Nedostaje mi neko vrijeme, ali nisam bio prisiljen ponovno uključiti. Cortana me još nije spremna niti ja. Možda, kada je službeno uveden diljem svijeta, ponovno ću pogledati.

Sve u svemu može se reći da je iskustvo bilo dosta oslobođeno. Kako je vaše iskustvo bilo s pomoćnikom koji dolazi s vašim operativnim sustavom? Koristite li ga često? Koristite li je to uopće, ili je to bila novost koja je potisnula nakon početnog uzbuđenja?

Također pročitajte: Sada NCC Kontakt centar možete nazvati besplatnim
Preporučeno
Ostavite Komentar