Glavni » general » Proizvođač Prisutnost i faktor podrške

Proizvođač Prisutnost i faktor podrške

general : Proizvođač Prisutnost i faktor podrške

Različiti čimbenici su dostupni za razmatranje pri donošenju odluke o kupnji ili ne kupnji određenog telefona. Obično je cijena glavni faktor ovdje.

Jedan od čimbenika koji se ne čini jak u ovim dijelovima je prisutnost i podrška proizvođača. Prema prisutnosti i podršci proizvođača, mislim da proizvođač mobilnih telefona ima službenu prisutnost (izravno ili preko treće strane) kroz koji pružaju podršku.

Slikajte ovo: kupite svoj novi smartphone na više od N60 000, i uzbuđeno se vratite kući svojom novom igračkom, vjerojatno jedinom konkurencijom svoje supruge (žene, vjenčajte se s geekom i nikad se ne morate brinuti o "drugoj ženi").

Dva tjedna (ili četiri mjeseca) kasnije, neki tipke na telefonu prestanu raditi. Ili je zaslon osjetljiv na dodir. Ili nešto drugo. Odjednom, shvaćate da ste bespomoćni jer proizvođač vašeg uređaja nema prisutnosti i ne pruža nikakvu podršku ovdje u zemlji. U stvari, jamstvo za jednogodišnjeg proizvođača nije vrijedno papira na kojem je ispisan.

Upravo suprotno, razmotrite sljedeće scenarije stvarnog života:

Scena Jedan
Moja majka kupila je telefon popularnog proizvođača krajem prošle godine. Prošli mjesec, donji red ključeva prestao je raditi. Nema problema. Zašto? Telefon ima godinu dana jamstvo proizvođača i dostupan je centar za podršku.

Telefonski telefon smo poslali centru za podršku, a leđa u roku od tri (3) tjedna u potpunosti je funkcionalna i bez ikakvih troškova, osim onoga što smo potrošili na i od centra za podršku.

Scena Dva
Listopad prošle godine, uzeo sam posjed novog Nokia E90 komunikatora. Budući da sam bio geek ikada na rubu, odmah sam nastavio s obavljanjem nadogradnje firmvera, pa sam mogao uživati ​​u najnovijim, najvećim značajkama koje uređaj mora ponuditi.

Također pročitajte: Wi-Fi internet i naplatne točke na javnim autobusima

Pa, za nekoliko minuta, zazvonio sam telefon. Telefon "cigle" je da je ubije. Nešto je pošlo po zlu tijekom ažuriranja, a E90 je jednostavno odbio dignuti iz te točke. Isti dan sam ga kupio!

Isključeno u Nokia je otišlo i vratilo se za dva (2) tjedna uz funkcioniranje svih sustava. Apsolutno slobodan. Bez prisutnosti proizvođača u prethodnim dvama scenarijima, bilo bi znatnu količinu novca potrošeno u obnavljanje ovih uređaja.

Nekoliko proizvođača mobilnih uređaja već ima prisutnost u Nigeriji i nudi podršku za svoje proizvode. Mnogo je još.

Je li proizvođač važan za vas? Primate li to u obzir prilikom kupnje novih telefona?

Preporučena čitanja: Kupnja telefona s jamstvom

Preporučeno
Ostavite Komentar