Glavni » general » Zlonamjerni softver inficira Android uređaje koji su povezani s računalima

Zlonamjerni softver inficira Android uređaje koji su povezani s računalima

general : Zlonamjerni softver inficira Android uređaje koji su povezani s računalima

Iz BGR:

Phil Schiller [Appleov viši potpredsjednik globalnog marketinga] nedavno je tweetovao vezu na izvješće koje je reklo da je 99% svih mobilnih zlonamjernih programa usmjereno na Android. Obično se zlonamjerni softver pojavljuje putem weba u obliku krađe identiteta ili drugih taktika, ali obično ne dolazi od računala. Međutim, to nije slučaj s određenim dijelom zlonamjernog softvera koji je otkrio Symantec koji instalira zlonamjerni softver na Android uređaje kada su povezani s Windows računalima. Zlonamjerni softver, pod nazivom Trojan.Droidpak, instalira lažnu verziju trgovine Google Play kada je uređaj Android povezan s računalima u "načinu rada za uklanjanje pogrešaka putem USB-a". Taj se način obično koriste samo razvojnim programerima, ali je ponekad potrebno i za uklanjanje Android uređaja ili instalirate alternativni Androidov firmver.

Symantecova internetska stranica ima informacije o tome i preporučuje sljedeće da se izbjegne pada na žrtvu ovog novog vektora infekcije:

1. Isključite USB ispravljanje pogrešaka na uređaju Android kada ga ne koristite
2. Budite oprezni pri povezivanju mobilnog uređaja s nepouzdanim računalima
3. Instalirajte renomirani sigurnosni softver, kao što je Norton Mobile Security
4. Posjetite web stranicu Symantec Mobile Security za opće savjete o sigurnosti

Pa, jedan je očekivao da Symantec preporučuje svoj softver. Samo ima smisla. Ipak, pazite na greške. Razvijatelji i ljudi koji vole korijenje, zabilježite.

Preporučeno
Ostavite Komentar