Glavni » general » LTE: Povijest se ponavlja od GSM-versus-CDMA ere

LTE: Povijest se ponavlja od GSM-versus-CDMA ere

general : LTE: Povijest se ponavlja od GSM-versus-CDMA ere

Jednom davno, CDMA je vladao telekomunikacijskim krajolikom u Nigeriji. Zapravo, vladao je neosporno, a na prvi je izazov više ili manje zgrčilo i umrla je brza smrt. GSM tehnologija je ubila CDMA u Nigeriji. Danas je tek nešto više od 2 milijuna CDMA linija ostalo aktivno kao i protiv GSM-a preko 130 milijuna linija. Brojni čimbenici bili su odgovorni za taj pad CDMA. Jedna od njih bila je kako potrošačima ostao malo slobode kako se pretplatiti na usluge.

Dok je s GSM davateljima usluga pretplatnik mogao ući u trgovinu, kupiti SIM karticu i otići u drugu trgovinu kako bi dobili pametni telefon ili modem po svom izboru, pretplatnik CDMA-a bio je zaključan od početka do kraja. Morao je kupiti iz bilo kojeg mobilnog telefona koji mu je radio na raspolaganju. Njegovi su izbori bili iznimno ograničeni.

Ovaj scenarij se trenutno reproducira u 4G / LTE ratu. Sada postoje tri davatelja usluga - SWIFT, Spectranet i Smile. Četvrti, Ntel, trebao bi se pokrenuti ovog mjeseca. Za sada možemo analizirati samo dostupna tri.

SWIFT ima 4G SIM kartice, ali koji rade samo s SWIFT modemima. Zaključavanje pretplatnika.

Spectranet ima 4G SIM kartice, ali oni ustrajavaju na tome da im SIM rade samo s Huawei Mate 7 za sada. Siguran sam da tvrdnja nije istina. Mate 7 ne može biti jedini smartphone koji je kompatibilan s njihovom mrežom. Zvuči mi se kao da Spectranet ima posla s Huaweijem na tržištu Mate 7 - i ovaj sporazum o ekskluzivnosti će povrijediti njihovu uslugu.

Također pročitajte: Kako kupiti vrijeme emitiranja od Sterling Bank na telefonu bez pristupa internetu

Čini se da je osmijeh najnapredniji pružatelj usluga 4G. Možete kupiti Smile SIM i staviti ga u kompatibilno tabletno računalo ili smartphone. Imajte na umu da je to samo za podatke, pa je najbolje koristiti za upotrebu u tabletu 4G ili smartphoneu s dvojnim SIM karticama 4G. Smile SIM možete staviti na bilo koji LTE internetski uređaj - pametni telefon, tablet, modem, mifi ili usmjerivač. To je vrsta slobode koja dobiva pretplatnike u nulu.

Kada se Ntel pokrene, možemo se nadati samo da će pretplatnicima dopustiti slobodu da iskoriste svoje SIM kartice po želji. Ntel ima ambiciozne pokrivenosti planova. Smile ima ambiciozne planove pokrivanja i već ga izvršava. SWIFT i Spectranet trebaju promijeniti svoju strategiju ili će se povijest ponoviti i oni će svjedočiti masovnom egzodusu pretplatnika.

Preporučeno
Ostavite Komentar