Glavni » general » Mnogo aplikacija može propuštati vaše osobne podatke

Mnogo aplikacija može propuštati vaše osobne podatke

general : Mnogo aplikacija može propuštati vaše osobne podatke

Svaka osoba koja posjeduje smartphone koristi mobilnu aplikaciju. To znači da su svi od nas imali te aplikacije koje zahtijevaju pristup našim osobnim podacima. Aplikacije nam uvijek govore da će uvijek zadržati naše osobne podatke privatno. Međutim, nedavna su izvješća otkrila da neke od tih aplikacija mogu procuriti vaše privatne podatke.

Michael Covington, potpredsjednik tvrtke za mobilnu sigurnost Wandera, izjavio je na temu:

"Postoji toliko mnogo popularnih, prepoznatljivih robnih marki koje proizvode aplikacije i web stranice koje propuštaju osobne podatke."

Imajte na umu da se svakih sat vremena preuzima više od 10 milijuna aplikacija, a razmjera te povrede privatnosti postaje zapanjujuća.

Prema riječima Michaela Covingtona, 60 posto tih istjecanja osobnih podataka dolazi od vijesti, sporta i aplikacija za kupnju. Još 30 posto dolazi od putovanja, zabave, načina života i aplikacija za tehnologiju i mobilnih aplikacija. I naravno, ako upotrebljavate aplikacije koje sadrže sadržaj za odrasle, povećava se rizik od propuštanja vaših osobnih podataka.

To ne znači da programeri aplikacija namjerno privatne informacije. Ponekad, propuštanja se javljaju jednostavno zbog kvarova u kodu. Također, prema Covingtonu, ponekad se programeri aplikacija žurbe da puste aplikacije na tržište, a time i pitanja kao što su sigurnost i privatnost možda neće dobiti onoliko pozornosti koliko bi trebali dobiti. Nadalje, cyber-kriminalci postaju kreativnijima u ribolovu za naše informacije. Postavili su lažne WiFi hotspotove; kada se povežete s tim žarišnim točkama, prate sve što radite.

Međutim, još uvijek možete zaštititi svoje osobne podatke od propuštanja tijekom korištenja mobilnih aplikacija. Možete pregledati vrstu informacija koje se traži, prema Covingtonu. Na primjer, ako tvrtka pruža besplatne vijesti, nema posla tražeći vaš datum rođenja. Nemojte biti prva osoba koja preuzima aplikaciju. Pričekajte za recenzije. Također možete preuzeti sigurnosne aplikacije za svoj telefon; one će skenirati uređaj i ukloniti zlonamjerni softver treće strane. Obratite se javnim Wi-Fi vrućim točkama s velikim oprezom. Nadalje, možete koristiti VPN.

Također pročitajte: Baidu odabire OVDJE karte za kineske putnike
Preporučeno
Ostavite Komentar