Glavni » general » Litij-ionske baterije u pametnim telefonima upravo su bile sigurnije

Litij-ionske baterije u pametnim telefonima upravo su bile sigurnije

general : Litij-ionske baterije u pametnim telefonima upravo su bile sigurnije

Američka tvrtka Amionx pokrenula je novu tehnologiju koja će litij-ionske baterije učiniti sigurnijom. Ova tehnologija, poznata kao Safe Core, ugasit će neispravne ćelije u bateriji prije nego što zapale vatru.

Prema tvrtki (podružnica američke litijske energije), Sigurna jezgra djeluje kao osigurač koji ubije ćelije baterija kada se previše zagrije ili prekorači svoje pragove napona. To se obično događa zbog fizičke štete, prekomjernog punjenja ili izloženosti visokim temperaturama. Tekuće litijske ionske baterije uključuju otvrdnuće vanjske ljuske i kemikalije za zaštitu od požara. Naprotiv, Sigurna jezgra djeluje iznutra prema van, zatvarajući stanicu prije nego što dođe do kritične temperature.

Tehnologija Safe Core izvorno je razvijena programima financiranim iz SAD vojske. Američka litijska energija upotrijebila je tehnologiju za stvaranje baterija za američku vojsku koja ne bi eksplodirala čak i ako su pogođene puškom.

Prošle godine Samsung je objavio Galaxy Note 7, koji je trebao biti vodeći uređaj tvrtke. Ovo nije bilo. Zbog grešaka u bateriji, broj jedinica Napomena 7 zapali su tijekom punjenja. Samsung je morao prisjetiti milijune uređaja Napomena 7 diljem svijeta. Nedavno je korejski proizvođač pametnih telefona objasnio zašto su jedinice Napomene 7 zapalile.

Nadam se da će tehnološki divovi posuditi list iz Amionxove knjige u dizajnu baterija smartphonea.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar