Glavni » general » Ne radi se samo o megapikselima - značajci od 12 megapiksela

Ne radi se samo o megapikselima - značajci od 12 megapiksela

general : Ne radi se samo o megapikselima - značajci od 12 megapiksela

Razmišljala sam o kameri na Nokia N8 i razmišljala o pisanju značajki od 12 megapiksela. Nokia N8 je očito najpopularniji kameri do 12 megapiksela do danas, a još uvijek drži ukupno drugo mjesto kamerefona iza bratića Nokia 808 PureView. S obzirom da je ovaj stari konj došao na tržište u 2010, to je nevjerojatno. Ono što mnogi možda ne znaju je da na tržištu postoje brojni kameri na 12 megapiksela, a ipak nitko od njih ne drži svijeću N8. Postoji i 13 megapiksela Sony Xperia GX SO-04D koja je usmjerena na japansko tržište. Zatim tu je i 16 megapikselni HTC Titan II, koji se nažalost ne mjeri ili se približava onome što nudi konkurencija.

Evo popisa 12 megapiksela kamere posljednjih godina (usput, svi su oni iz jednog proizvođača):

  1. Sony Ericsson Satio (Xenon bljeskalica)
  2. Sony Xperia ion
  3. Sony Xperia acro S
  4. Sony Xperia SL
  5. Sony Xperia S

Nisam siguran je li gore navedeni popis iscrpan, ali ako sam izostavio sve nedavne uređaje koji se kvalificiraju da budu na tom popisu, zatajite me. Svi gore navedeni kameri imaju 12 megapiksela, ali se ne mogu podudarati s N8 prvenstveno zbog znatno većeg senzora, no ne možemo zanemariti Carl Zeiss optiku i Xenon bljeskalicu. Čak i stariji, Symbian-based Satio s ksenonskom bljeskalicom, ne.

Budući da je riječ o značajkama koje su usmjerene na kamere od 12 megapiksela i više, nisam uspoređivala ni s bilo kojom kamerom od 8 megapiksela, no govori da zato što se radi samo o megapikselima, neki kameri na 8 megapiksela na tržištu daju bolje slike od nekih od 12 i 16 megapiksela cameraphones spomenut u ovom članku.

Također pročitajte: Mnogo Ado o MTN noćnom planu

Čimbenici koji utječu na kvalitetu slike cameraphone uključuju, bez ograničenja: razlučivost (megapiksela), objektiv, senzor slike, vrsta bljeskalice i tehnologija izoštravanja. Ja nisam profesionalni fotograf, stoga nemojte me pitati za nešto previše tehničke. Točka je jednostavno da ima više kvalitete kamere od samo megapiksela.

Unatoč svim 12 megapikselnim igračima i 13 i 16 megapikselnim spoilerima, Nokia N8 stoji visok i odvojen. Ako ste zaljubljenik u cameraphone i želite vrhunski uređaj pri udobnom proračunu, Nokia N8 je sve tvoje. Ako imate puno više novaca za razbijanje, idite na Nokia 808 PureView. Znam da ima nekih zasluga za fotoaparat Lumia 920, no to je uglavnom ograničeno na slabe svjetlosne situacije ako isključite bljeskalicu, tj. Kontroliranu okolinu. Ali opremljen snažnim Xenon svjetlima bljeskalice, ne vidim da dvije Nokije imaju puno problema u uvjetima slabog osvjetljenja. Zapravo, jako dobro. Ne možete pogriješiti između ta dva.

Preporučeno
Ostavite Komentar