Glavni » general » IPhone me podsjeća na Paris Hilton

IPhone me podsjeća na Paris Hilton

general : IPhone me podsjeća na Paris Hilton

Naslov ove postaje ravno John Strand of Strand Consulting, tvrtka koja se smatra jednim od vodećih autoriteta mobilnih tehnologija, modela poslovnih i prihoda i strategija distribucije.

John Strand, jako mi se sviđa, odlučio se suočiti s realnošću i reći je kao da je plivao u valovima euforije i histerije. Počinje vrlo informativan članak sa sljedećim odlomcima:

Puno je rekao i napisano o iPhone i nema sumnje da je Apple stvorio lijep telefon koji ima mnogo obožavatelja i koji je dobio veliku medijsku pokrivenost. Zapravo, Apple ima vojsku posvećenih i gotovo religijskih pristaša među novinarima i drugim dobrim ljudima koji me doista impresioniraju.

Ali istina je da iPhone ima samo nešto više od 1% ukupnog globalnog tržišta mobilnih telefona. Drugim riječima, u svijetu postoji više ljudi s poljskim putovnicama od korisnika iPhonea!

Kada je Apple u siječnju 2007. izvorno pokrenuo iPhone, mnogi su me pitali za moje mišljenje. Moj je odgovor bio isti kao i danas; to je prekrasan telefon usmjeren na segment niša i da neće biti velik utjecaj na ukupni poslovni slučaj mobilnog operatera.

U ovom članku, John spominje dansku tvrtku koja mu se javila o novoj aplikaciji koju su razvili za iPhone - i kako su bili jako ljuti kad im je rekao da će vjerojatno imati bolji poslovni slučaj prodaje kave Turskoj od prodaje aplikacija za iPhone.

Također pročitajte: Više Nokia N900 Slike

To je ista apsurdnost koju vidimo kod web dizajnera koji stvaraju web stranice specifične za iPhone - to jest da se odnose na mobilni telefon koji ima samo oko 1% svjetske prodaje. To je ludost - ista ludost koju je Dennis Bournique istaknuo kad je pisao samo iPhone web stranice su loše poslovanje.

Također je ista apsurdnost koju sam obratio u svom članku, mitovi iPhonea koji su širili američki blogeri - i ne, ni ja nisam antiamerički, anti-Apple ni anti-iPhone. Jednostavno ne mogu podnijeti da se činjenice uvijene.

Ali moja omiljena linija iz članka Johna Stranda je ona koja glasi: " iPhone me podsjeća na Paris Hilton - zaista ne razumijem zašto se toliko poznaje!

Pročitajte cijelo izvješće, John Strand: "Ne, ne mrzim iPhone". Uživati!

Preporučeno
Ostavite Komentar