Glavni » general » iPhone mitovi propagiraju američki blogeri

iPhone mitovi propagiraju američki blogeri

general : iPhone mitovi propagiraju američki blogeri

Američka blogosfera već nekoliko godina provodi kampanju neistina u području mobilnosti. Dok nastojimo zanemariti većinu, budući da proizlaze iz neznanja, a ne da namjeravaju obmanuti, još je uvijek zastrašujući neki mitovi koji se šire putem glavnih blogova iz SAD-a.

Nažalost, budući da web-lokacije na temelju američkih blogova dominiraju na webu, neistine krenu, a nakon nekog vremena, ljudi pretpostavljaju da su istinite. Evo nekoliko ključnih centara za iPhone koji još uvijek stvaraju krugove američkih blogova.

Mit: "pravi internet" započeo je s iPhoneom
Pročitao sam jedan američki bloger koji je ustvrdio da je "pravi internet" - sposobnost pristupa web-stranicama stolnog formata na mobilnim telefonima - započeo s iPhone i Safarijem koji kombinira moć preglednika Webkit i mobilnog telefona po prvi put, i kasnije Nokia i Google usvojili među ostalima.

Zdravo! Nokiaove serije E i N-serije spajaju snagu preglednika webkit i mobilnog telefona više od tri godine prije nego što se iPhone pojavio. Provjerite bilo koji Symbian S60 smartphone od Nokia E i N serije su been oko. Pronaći ćete jedan moćan preglednik WebKit na tim telefonima. To jednostavno nije točno.

Da bi stvari bile ispravne, počelo je s Nokijom, a kasnije je usvojio iPhone, a zatim Android, a sada BlackBerry - sve one godine nakon što je Nokia implementirala na širokom rasponu uređaja.

Milijuni korisnika (me uključivši) pristupili su "pravi internet" - pravi pregledavanje stolnih računala - na svojim pametnim telefonima za magarca godina prije nego što se iPhone pojavio. Nokia 9210i, 9500, 9300, E61, E61i, E90 i nekoliko modela tvrtke Sony Ericsson, HTC i drugi jasni su primjeri uređaja koji nude istinsko pregledavanje web-stranica u dinosaurovoj ere.

U potpunosti sam posjedovao i koristio sve gore navedene Nokije i dobro su funkcionirali radi potpunog pregledavanja računala. Nisam ih trebala štititi niti ih hakirati da to mogu učiniti. Upravo su izišli iz kutije.

Naravno, problem je u tome što je Amerika bila godina iza ostatka svijeta u svijetu mobitela. Prosječnom Amerikancu, primjer velikog telefona bio je Motorola Razr - telefon koji je bio tako ograničen u samo svemu, osim blinga . Sada, one one ljude koji rade u Razru koji žele ponovno napisati povijest mobitela.

IPhone je učinio pregledavanje ugodnijim, ali oprostite - pravi web pregledavanje putem stolnog računala dostupan je na mobilnim uređajima od Adama. A kad kažem "pravi internet", mislim stvarno napredne stvari. Poput pristupanja VPN-u, Cpanel-u ili WebHostManager-u.

Mit: iPhone Safari preglednik je najčešće korišten mobilni preglednik
To je još jedna laž koju prodaje američka zajednica za blogove. Jedan odličan bloger sa sjedištem u SAD-u koji pokazuje bolje razumijevanje situacije od prosjeka je Dennis Bournique koji vodi WapReview. To se dijelom obratio dijelom u svom nedavnom članku Zašto mobilni web dizajneri ignoriraju Opera Mini? Preporučujem ovaj članak, jer pokazuje čin neznanja (ili osjećaj samopouzdanja) koji prožima američki mobilni web krajolik.

Također pročitajte: Specifikacije TECNO Spark Plus (TECNO Spark K9)

Globalna upotreba Opera Minia veća je od procijenjene instalirane baze iPhonea od oko 34 milijuna uređaja (pod pretpostavkom da su svi vlasnici postojećih iPhonea redovito upotrebljavali web pregledavanje, što sumnjam). Ipak, američki mediji i blogeri stalno se bave načinom na koji je iPhone napravio web pregledavanje na telefonima popularnim. Činjenica: Opera Mini je - s milijunima korisnika širom svijeta koji su daleko veći od broja korisnika iPhonea.

Ne moramo govoriti o masi milijuna Symbian uređaja (više od iPhone može držati svijeću), od kojih se mnogi koriste za pristup internetu svakodnevno izvan SAD-a. No, naravno, američka blogging zajednica dobiva svoju statistiku korištenja mobilnog weba iz američkih centriranih oglasnih mreža. Admob bilo tko? Što očekuješ?

Dennis također upućuje na još jedan insightful članak Peter-Paul Koch pod nazivom The iPhone opsesija. Dok članak sadrži puno eksplanata (diskrecija čitatelja preporučuje se), preporučujem za njegovu istaknutu izlaganju ludosti koja je postala redoslijed dana s Amerikancima i iPhoneom.

Budite sigurni u to: Safari iPhone-a nije najčešće korišten mobilni preglednik. Ta čast pripada Opera Miniu.

Mit: iPhone je prijetnja Nokia / Symbian
Ovo je smiješno, stvarno, ako nije sasvim glupo. IPhone nikada nije bio prijetnja Nokia / Symbian, i ne želi biti.

Na kraju 2009., iPhone je imao samo 2, 2% tržišnog udjela u globalnom mobilnom telefonu. Nokia je imala 38%. Stavimo ga u tablicu radi jasnoće:

Globalni top 10 proizvođača mobilnih uređaja
1 - Nokia., , , , , , 432 milijuna 38%
2 - Samsung., , , 227 milijuna 20%
3 - LG., , , , , , , , , 117 milijuna 10%
4 - SonyEricsson., , 57 milijuna 5%
5 - Motorola., , , , , 55 milijuna 5%
6 - ZTE., , , , , , , , 50 milijuna 4, 5%
7 - Kyocera., , , , , 45 milijuna 4%
8 - RIM., , , , , , , , 35 milijuna 3.5%
9 - oštar., , , , , , , 29 milijuna 2, 6%
10 - Apple., , , , , .. 25 milijuna 2, 2%
Ostali., , , , , , , , , 56 milijuna 5%
UKUPNO., , , , , , 1, 130 milijuna (1, 13 milijardi)
Izvor (stvarno preporučeno čitanje)

U perspektivi, Nokia je velika kao i sljedeća tri najveća proizvođača slušalica. I iPhone (Apple) je na padu dolje na broj deset. U redu, tako da je iPhone neposredna prijetnja Sharp telefonima (broj 9) - ali kada ste posljednji put vidjeli jedan od onih? To je koliko je daleko dolje iPhone.

Također pročitajte: Hyundai Sonata 2015 sinkronizira se s Android telefonom; radi i druge cool stvari

Samsung je pravi prijetnja Nokia (pogledajte sve one nevjerojatne telefone koje Samsung gasi). Samsung je agresivno rastuće tržište iz godine u godinu, nastojeći slijediti Nokiju. Američka zajednica ne govori o tome; jesu li oni? Zašto - gotovo nitko to uopće ne spominje!

Apple je imao Sharp, RIM, Kyocera, ZTE, Motorola (jednako loše kao i oni koji rade nedavno), Sony Ericsson, LG, a potom Samsung za rješavanje prve - u tom redoslijedu. Nakon što je uhvatio Samsung, Apple će tada morati prodati tri puta više telefonskih brojeva kao što je Samsung trenutno radi kako bi se uhvatio korak s onim što Nokia trenutačno drži. Dobiti istinsku sliku?

Što se tiče tržišnog udjela smartphonea, Symbian ima 45%, a Apple ima 15%. Za razliku od onih koji uzvikuju smrt Symbian (da, Symbian ima pitanja i srećom se bave tim, ali ne, a Symbian ne umire), platforma je doživjela rast u marketshare u posljednjem tromjesečju 2009. Rast .

Dakle, ovdje ćete dobiti i sliku, a Symbian je velika kao i sljedeća četiri konkurenta za pametne telefone (BlackBerry, iPhone, Windowsphone i Android). Razmisli o tome malo.

Druga često nejasna činjenica: RIM (s 20% globalnog smartphone tržišta) ispred Apple i stalno raste iz godine u godinu. RIM razumije igru. Kad su se usredotočili na mali sjevernoamerički tržište (NAM), ostali su mali. Prije nekoliko godina, pametni su, shvaćajući da je ljubavni odnos s NAM receptom za boravak u hridinama.

Ako stvarno mislite da je Amerika toliko živopisno kao mobilno tržište, pokaži mi jednog proizvođača koji je uglavnom usmjerio svoju energiju na tržište Sjeverne Amerike i učinio je velikom. Ovo je pogreška koju je Palm napravio s starijim Palm OS sustavom. To je ista pogreška koju još uvijek čine s WebOS-om. I Apple je hodao tom istom linijom. No, NAM je prašina pokretne industrije. Barem za sada.

Problem s Amerikancima je da misle da se svijet okreće oko njih. U mnogim drugim različitim područjima; Da . No, u mobilnim i mobilnim uređajima, izvanredan br . Ovo je jedan travnjak koji trebaju obrisati samozadovoljstvo s njihovih lica. To je isti razlog zašto je američka blogging zajednica opsjednuta Palmom i WebOS-om, kao i Googleom i Androidom. To je američka stvar!

Da; Apple je svirao korisnicima iPhone korisničkog sučelja. No, svatko i njihov pas sada imaju lijepo korisničko sučelje - Nokia / Symbian (pogledajte demonstraciju Symbian ^ 3 koja se prikazuje na telefonima kasnije ove godine), LG, Samsung, Sony Ericsson, HTC i dr .

Sada je iPhone pod pritiskom. Jedinstvena prodajna točka iPhonea više nije tako jedinstvena. Čini se da njegovo tržište ima plato. Kao što su stvari upravo sada, tržišno natjecanje iPhonea će rasti malo više, a zatim prestati. Ovo je vrijeme da Apple promijeni strategije ili bude zadovoljna s malim tržišnim udjelom koji trenutno posjeduje.

Također pročitajte: Natječaj Nokia Create for Millions - Što možete pobijediti?

Ali mislim da se Apple neće pomaknuti. Nije samo njihova stvar. Mac računala i dalje imaju mali PC marketshare do danas i u osnovi su i SAD-centrični previše. To je Apple. Uglavnom sjajni proizvodi; uglavnom ograničen tržišni udio. To ne može biti tvrtka koja može ugroziti Nokijinu dominantnost. Točka.

Posljednja linija
Nisam fanboy tvrtke Nokia. Zapravo, trenutni uređaji Nokia / Symbian ne ispunjavaju moje potrebe. Kupujem i koristim uređaje od bilo kojeg proizvođača i na bilo kojoj platformi sve dok se moje trenutne potrebe zadovolje. Možda sutra mogu kupiti Nokia. Ili iPhone. Tko zna?

Ali istina je sveta. Činjenice se ne smiju izobličavati iz bilo kojeg razloga.

Sviđa mi se iPhone za ono što predstavlja. Ja se ne snalazim. Ali ako ne postavimo zapise ravno, nastavit ćemo živjeti u Matrici - svijetu iskrivljene stvarnosti koju kuhaju Apple i neinformirana američka zajednica blogova.

IPhone je izvanredan uređaj. No, u osnovi to je uređaj koji košta ruku i nogu, ali s ograničenom funkcionalnošću i ograničenom dostupnosti prvenstveno u zemlji koja čini mali postotak svjetskog mobilnog tržišta, kao i zemlji koja ne odražava stvarnost ostatak mobilnog tržišta na svijetu.

Ne; iPhone nikad nije bio prijetnja i tako je, tako da neće biti prijetnja Nokia ili Symbian. Barem, osim ako Apple ne promijeni svoju trenutnu strategiju za nešto bolje. Ili - Bože zabrani - Nokia odluči napustiti poslovanje mobilnog telefona.

Američki mainstream mediji i blogging zajednica - i svi koji ih slijepo slijede - moraju izvaditi glave iz pijeska i suočiti se s realnošću. "Rekao je Nuf.

PS: Usput, nemam ništa protiv SAD-a ili Amerikanaca. Imam američke kontakte i poznanike da duboko blago, pa ako ste Amerikanac, nemojte ovo pogrešno prihvatiti.

Preporučeno
Ostavite Komentar