Glavni » general » iOS će završiti treći u ekosustavu pametnih telefona

iOS će završiti treći u ekosustavu pametnih telefona

general : iOS će završiti treći u ekosustavu pametnih telefona

Da; Znam da je gore navedeno zaglavlje smjelo tvrditi, ali nije tako teško vidjeti zašto će to biti tako. Prvo, mogu samo projicirati na temelju onoga što je sada na zemlji. Tko zna kakav će novi mobilni operativni sustav sutra doći i promijeniti igru? Ovaj članak temelji se isključivo na onome što se tiče trendova iz prošlosti i onoga što je sada na terenu.

Novi Bogovi
Prije uvođenja iPhonea u 2007, svijet smartphonea upravljao Symbian bogu. Mali bogovi okrenuli su se oko Symbianove slave, uključujući Windows Mobile, PalmOS i Blackberry OS. Apple je započeo novu svjetsku poredak s uvođenjem iPhonea, a od tada stvari nikada nisu ostale iste. Prvi smartphone Android, T-mobile G1, objavljen je u listopadu 2008. Od tada, Android je blistao i iznenadio sve svoje brzim stopama posvojenja, potaknuvši sve i na kraju gurajući Symbian i iOS u smislu marketshare. Android je već radio na 1, 3 milijuna aktiviranja dnevno i aktivirano je više od 500 milijuna uređaja. Danas Android ima više od 50% svjetskog tržišta pametnih telefona.

Vrhunski tri ekosustava
Razgovaralo se o tri mobilna ekosustava. Za sada su trenutačna dva najbolja - Android na prvom mjestu, a iOS je zaostatkom. To nije teško shvatiti. Android je otvoren i dostupan svim proizvođačima, a iOS je potpuno zatvoreni sustav koji gura samo jedan proizvođač. Android zajednica napreduje. Postoji mnogo malih OEM-a i brandova koji guraju Android na svojim pametnim telefonima. Rezultati govore za sebe. Rekao sam to prije nekoliko godina kada je iOS marketshare bio baloniran da, osim ako Apple nije promijenio pristup, nije bio održiv. Zdrav razum ukazuje da bi Android mogao nadoknaditi i nadići iOS na tržištu. To je upravo ono što se dogodilo. Android je napustio iOS u prašini u utrci pametnih telefona. Androidova otvorena priroda znači da korisnici mogu preuzeti aplikacije i aplikacije Trgovine Play koje nisu navedene u službenoj trgovini i instalirati ih na svoje uređaje.

Također pročitajte: Lifestage, još jedan Snapchat copycat, ugriza prašinu

Zatvoreni ekosustav ograničava tržišni udio. Jednostavan.

To je upravo razlog zašto ako RIM ne licencira BlackBerry OS, nema šanse u nebu ili pak paklu da će BlackBerry OS izraditi prva tri ekosustava. RIM nema gotovinu za guranje uređaja kao što Apple radi. Jedan proizvođač koji ide protiv vojske proizvođača koji guraju Android i Windows Phone nema šanse.

Da; Windows Phone
Nakon što sam pogledao što se nalazi na terenu, bez ikakvih drugih iznenadnih unosa i izlaza, uvjeren sam da će Windows Phone završiti dio tri najbolja ekosustava pametnih telefona. Windows Phone ima licencu, pa je tako i brojni proizvođači guraju. Ne samo to, Windows Phone ima prvaka koji ga ukorjenjuje - očajni prvak za to - Nokia. Iako se može tvrditi da drugi proizvođači ne uzimaju sveobuhvatan pristup Windows Phoneu, isto se ne vrijedi za Nokia. Nokia trenutačno čini da Windows Phone izgleda dobro. Oslabljeni prvak, da; ali prvak svejedno, i oni vodeće Windows Phone paket galantno. Slabi kao što su Nokia, ostaju treći proizvođač pametnih telefona na svijetu i proizvođač broj dva proizvođača mobilnih telefona. Još uvijek nisu guranje.

Jednostavno pogledajte hype oko sustava Windows Phone 8 od Nokiaove najave Lumia 920. Po prvi put, WP smartphone je u utrci natjecatelja za vrhunski pionirski pametni telefon na planeti. Svaka usporedba koju sam vidio uključuje Lumia 920, a ne samo to, u mnogim slučajevima je preokrenut kao momak da tuku. Windows Phone napokon dobiva vrstu pažnje koja mu treba. Ativ S iz Samsunga je izvrsna, a ostali OEM-ovi najavljuju i svoju WP8 line-up.

Također pročitajte: Pozadinske slike za žive pločice koje dolaze na Windows Phone blizu vas uskoro

RIM nema šanse za mjesto na prva tri popisa, osim ako licencira BlackBerry OS i pronađe sposobne proizvođače da skoču na brod kao što je slučaj sa sustavom Windows Phone.

iOS na trećem mjestu
IFans će me pojesti za ovo, ali svejedno će se dogoditi, bez ikakvih iznenadnih djela. Baš kao što je Apple ušao u napad na proizvođače Androida u utrci smartphonea, oni će također konačno spaliti u marširanje vojske proizvođača Windows telefona. Nokia je odnijela neke izuzetne WP8 pametne telefone vani. Samsungov Ativ S je također uvjerljiv uređaj. Drugi su proizvođači podložni najavama WP8 gadgeta. To je samo pitanje vremena prije nego što Windows Phone preuzme iOS u arenu smartphone arena.

Već, iPhone postaje dosadan. Uzbuđenje se smanjuje. Magija više nije čarobna. Platforma je oko postizanja visoravni - stanje malo ili bez rasta ili pada. Naravno, u smislu marketshare, iPhone je u padu na neko vrijeme. IDC-ovi podaci za 2. kvartal 2012. pokazuju da je iPhone imao 16, 9 posto dionica, što je 18, 8 posto više nego godinu dana ranije. Također pogledajte najnoviji iPhone5 koji se nalazi iza nekoliko vodećih brodskih platformi. Samo je pitanje vremena. Windows Phone će preuzeti tu drugu platformu za pametne telefone daleko od iOS-a.

Iza tri najbolja
Mnogo puta, kada ljudi govore o prva tri ekosustava, zvuči kao da nema života izvan te grupe. Slušajući entuzijaste, dobiva se dojam da je bilo koja platforma izvan prvih tri umirala. Ovo nije nužno istina. Vjerujem da će uvijek biti uspješne platforme izvan prvih tri. Po mom mišljenju, BlackBerry OS ne čineći top tri ne znači smrt tog operacijskog sustava. Zatim tu je Tizen, a tu je Firefox OS, kao i MeeGo. Uvijek će ostati druge oko sebe, i to će učiniti za izbore. Ne svi žele Android, iOS ili Windows Phone.

Također pročitajte: Infinix Hot 2 (Android One) danas prima sigurnosno ažuriranje

Zaključci
Da; te se projekcije temelje na onome što je sada na terenu. Mobilni krajolik često se mijenja, a nešto potpuno iz bluesa može drugačije pokazati vage. Ipak, sve ostale stvari su jednake, iOS će završiti trećim mjestom u bitci ekosustava pametnih telefona.

Preporučeno
Ostavite Komentar