Glavni » general » Internet stvari: afrička perspektiva

Internet stvari: afrička perspektiva

general : Internet stvari: afrička perspektiva

Novi trend se razvija u mobilnom i tehničkom prostoru. U posljednje se vrijeme jako govorilo, osobito tijekom HZZ-a 2015. u siječnju. Naziva se Internetom stvari (IoT). Što to doista znači? Kako to utječe na tipične nigerijske ili afričke?

Kao što je citirao Techopedia, Internet stvari (IoT) je računalni koncept koji opisuje budućnost u kojoj će svakodnevni fizički objekti biti povezani s internetom i biti u mogućnosti prepoznati se drugim uređajima. Pojam je usko identificiran s RFID kao načinom komunikacije, iako može uključivati ​​i druge senzorske tehnologije, bežične tehnologije ili QR kodove.

Što to znači da je sve što imamo pametno, međusobno povezano i komunicira s nama i nama. Mobilni proizvođači OS-a i proizvođači također se upuštaju u ovaj trend, pokušavajući proširiti mobilno iskustvo i širiti ga svestrano na sve naše gadgete. Sada počinjemo vidjeti prefiks "pametan" pričvršćen za uređaje, satove, pojaseve, ručne trake, boca za hranjenje beba itd.

Nigerijcima koji žive na ulicama, sve to zvuči poput znanstvene fantastike za koju je manje zainteresiran, ali na kraju tunela ima svjetla. Prva stvar koju trebamo ovdje je dublja penetracija pametnih telefona, a situacija se postepeno poboljšava zahvaljujući TECNO-u, Innjouu i ostalima koji isporučuju vrijedne novčane smartphonee na dnu piramide.

Ipak, još ima dug put. Veći postotak stanovništva tek treba okusiti smartphone. Ljudi tek trebaju naučiti učinkovite načine upotrebe pametnih telefona i produktivnost s njima. Tu su također pitanja penetracije širokopojasnog pristupa, infrastrukture i moći.

Također pročitajte: Ažuriranje Windows 10 godišnjice je spremno! Preuzmite ovdje

Internet stvari je futurističko proširenje tehnologije na način da se život može utjecati čak i osobno i pomalo pozitivno. Nadajmo se da će obični čovjek imati koristi od ovoga i dobiti više od tehnologije.

Preporučeno
Ostavite Komentar