Glavni » general » Instant Messaging - SMS ubojica?

Instant Messaging - SMS ubojica?

general : Instant Messaging - SMS ubojica?

Svatko govori o pametnim telefonima, aplikacijama, mobilnom internetu, BlackBerryu, izravnoj razmjeni poruka. Čini se da nema puno govora o tome koliko je velika tradicionalna usluga slanja tekstualnih poruka.

Postavit ću nekoliko pitanja koja bi nas upravo mogla natjerati da mislimo i barem još jednom pogledamo mobilne poruke uopće.

  • Ako ste u hitnim slučajevima i trebate poslati hitnu poruku za pomoć, biste li poslali SMS (uslugu kratkih poruka) ili IM (instant poruka, npr. Yahoo messenger, BB messenger itd.)?
  • Kada uključite svoj telefon, morate se prijaviti ili se prijaviti prije nego što možete primiti SMS? (ali za IM, možda ćete se morati ponovo prijaviti, osim ako nije u automatskom)
  • Uspoređujući omjer ljudi koji imaju telefone koji mogu učiniti samo SMS i one koji imaju telefone koji mogu raditi IM, što ima veći potencijal?

Sjećate li se još 1990-ih kada je računalo steklo popularnost i rečeno nam je da se svijet kreće u okruženje bez papira? Koliko se to već desilo?

Kakvo je vaše uzmi? Hoće li IM ubiti SMS (sada kada pametni telefoni dobivaju popularnost i gotovo svatko ima telefon koji može učiniti podatke)?

Preporučeno
Ostavite Komentar