Glavni » general » Instant aplikacije omogućuju pokretanje aplikacija za Android, a da ih zapravo ne instalirate

Instant aplikacije omogućuju pokretanje aplikacija za Android, a da ih zapravo ne instalirate

general : Instant aplikacije omogućuju pokretanje aplikacija za Android, a da ih zapravo ne instalirate

Kao dio Google I / O 2016, tvrtka je objavila mnoge nove značajke koje će se uvesti u Androidov ekosustav. Jedan od njih naziva se Android Instant Apps . Ovaj žohar kao tvrdio revolucionirao bi način razvojnih programera i korisnika u interakciji s Android aplikacijama. Što je Android Instant Apps? Kako radi?

Prema Blogu razvojnih programera za Android:

... evoluira aplikacije za Android da biste mogli trenutačno pokrenuti, bez potrebe za instalacijom. Pomoću aplikacije "Instant", dodir na URL-u može se otvoriti izravno u aplikaciji za Android, čak i ako korisnik nema instaliranu aplikaciju. Kao razvojni programer nećete morati izraditi novu, zasebnu aplikaciju. To su isti API za Android, isti projekt, isti izvorni kôd. Jednostavno ćete ažurirati postojeću aplikaciju za Android kako biste iskoristili funkcionalnost Instant Apps.

Nadam se da sada dobivate sliku. Da bi ova funkcija pseudo aplikacija doista funkcionirala, razvojni programeri morat će prerađivati ​​svoje aplikacije da bi ga podržali. Količina napora u tom smislu uvelike ovisi o tome koliko je složena aplikacija strukturirana. Osobno se pitam kako će to biti moguće na velikim aplikacijama koje mogu biti veličine čak 2, 4 GB.

Značajka će biti podržana na svim Android uređajima od Jelly Beana prema gore. Google sa svoje strane surađuje s partnerima i programerima kako bi poboljšali iskustvo. Vlasnici BuzzFeeda, B & H Photo, Medium, Hotel Tonight, Zumper i Disney svi su na brodu. Google obećava da će to svima donijeti prije isteka godine.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar