Glavni » general » Snimanje na unutarnjim fotoaparatima: 5800, E66, E90, i900 i T650i - dio 1

Snimanje na unutarnjim fotoaparatima: 5800, E66, E90, i900 i T650i - dio 1

general : Snimanje na unutarnjim fotoaparatima: 5800, E66, E90, i900 i T650i - dio 1
Natjecatelji
Proveli smo ispitivanje fotoaparata u zatvorenom prostoru tijekom ureda s pet telefona, klizačem Nokia E66, Nokia E90 komunikatorom, Nokia 5800 "Tube" i Sony Ericssonom T650i (sva 4 fotoaparata s 3, 2 megapiksela) i 5 mega-piksel Samsung i900 Omnia.

Moram priznati da smo proveli test, očekujući da će Omnia osvojiti ruke. Nakon svega, ima veće naočale od ostalih. No, završili smo s iznenadnim dobitkom. Nope; Još ne govorim.

Neki će se pitati zašto uspoređujemo 5 megapiksela s ugrađenom snagom od 3, 2 megapiksela. Možda, samo možda, takva usporedba je potrebno razbiti "megapikselni mit".

Evo snimaka iz testova, tako da možete sami vidjeti. Svi snimci su izbliza s iste udaljenosti. Prema zadanim su postavkama svi uređaji postavljeni na automatsko bljeskalice. Nije bilo ponovnog snimanja ili dodira rezultata nastalih snimaka.

Nokia 5800:

Prikaz boja 5800 je prilično točan, ali pucao je oštro i jasno. Tu je i kremastu boju za pucanj.

Nokia E66:

Kao što vidite, Nokia E66 bljeskalica je proizvela neke zasljepljujuće efekte (s plavkastom bojom na bijeloj boji), pa smo mu dali još jednu snimku bez bljeskalice (znam njegovo varanje, vrsta, ali ...):

E66 s bljeskalicom isključen
Kad je bljeskalica isključena, E66 proizvodi točniju boju, ali ponovno se spušta tako da nije tako oštra.

Nokia E90:

Fotografirano po E90
Nokia E90 proizvodi gotovo savršenu izvedbu boja, jasnoću slike i oštrinu. Vrlo malo pronaći tu pogrešku.

Samsung i900 Omnia:

Izbliza od Omnije prouzročilo svijetlu bljeskalicu
Kao i E66, Omnijev metak je oštećen svjetlom bljeskalice, ali mnogo veće. Dakle, opet dajemo drugu šansu s isključenim bljeskom:
Omnia je pucao bez bljeskalice
Kad je bljeskalica isključena, Omnia proizvodi bolju snimku. Prikazivanje boja je dobro, iako nije dobro kao što proizvodi E90. Slika također nije jako oštra. Bio je to razočaravajući izlet Omnijinog 5 megapiksela.

Također pročitajte: Smile pokreće 4G / LTE internetsku uslugu u gradu Beninu

Sony Ericsson T650i:

Bljeskalica T650i najviše je zasljepljujuća
Bljeskalica T650i je najsvjetlija što rezultira potpunom slikom. U redu, dobro, znate što smo sljedeće radili; zar ne?
T650i pucao bez bljeskalice
Da; ponovno smo pokušali izići T650i s bljeskalicom isključenim. Iako su značajke objekta sada vidljive, još uvijek postoji velika količina nedostatka slike koja je rezultirala.

Zaključci

U ovom testu jasan pobjednik je časni 3.2 megapikselni Nokia E90 Communicator (objavljen u lipnju 2007.), a iza njega slijedi 5 megapiksela Samsung i900 Omnia. Ovo je jasno svjedočanstvo da se ne radi samo o megapikselima. Ostale varijable i čimbenici pored broja megapiksela utječu na performanse fotoaparata.

U našem sljedećem testu ćemo uzeti još jednu seriju zatvorenih snimaka, ali s rasponom od oko 1-2 metra. Ovo je mjesto gdje se nadamo da će oni natjecatelji s jakim bljeskalicom blistati malo bolje.

Objesite se za drugi dio.

Preporučeno
Ostavite Komentar