Glavni » general » iMessage: Različite boje za SMS poruke na iPhoneu

iMessage: Različite boje za SMS poruke na iPhoneu

general : iMessage: Različite boje za SMS poruke na iPhoneu

iPhone korisnici najvjerojatnije su primijetili ovu čudnu stvar o aplikaciji iMessage: neke poruke su plave, a neke su zelene. Zašto je to ipak? Evo kratkog odgovora: plave poruke su poslane ili primljene pomoću Appleove iMessage tehnologije, dok su one zelene one koje se šalju ili primaju pomoću usluga kratkih poruka ili SMS poruka. Sada, zašto je to važno za korisnike iPhonea?

Zato je korisnicima iPhonea važno znati. Standardne tekstualne poruke se isporučuju preko iste glasovne mreže koja se koristi za telefonske pozive. Prijenosnici naplaćuju određenu količinu po poruci. U novije vrijeme, mnogi telekom operatori sada nude neograničenu poruku. U međuvremenu, Apple ima iMessage, koji izgleda i ponaša se kao standardni SMS, ali se oslanja na podatkovne mreže (mobilne ili WiFi). To daje dvije prednosti: sloboda od mobilnih operatera za SMS i širi skup značajki.

iMessage vam omogućuje da radite stvari koje ne možete učiniti sa standardnim SMS-ovima, primjerice dijelite svoju lokaciju, šaljite glasovne poruke u obliku glasovnih govora, provjerite dostavu poruka i čak provjerite je li vam netko u tijeku pisanja. U sustavu iOS 10 Apple je dodao još iMessage mogućnosti, poput aplikacija, naljepnica i efekata mjehurića.

Možete koristiti samo iMessage s drugim iDevices-om. Na primjer, ako koristite iPhone i tekstu korisnika Android, registriran je kao SMS. Stoga se poruke pojavljuju kao zeleni mjehur. Međutim, ponekad biste mogli vidjeti zelenu boju čak i kada SMS korisniku šaljete poruku. Evo tri moguća uzroka:

  • iMessage nije aktiviran na vašem uređaju. Da biste to riješili, dotaknite Postavke> Poruke, a zatim provjerite je li značajka uključena. Ako je tako, trebali biste uključiti i "Pošalji kao SMS". Imajte na umu da to zahtijeva prijavu na svoj Apple ID.
  • iMessage nije aktiviran na uređaju primatelja. Puno korisnika nema pojma da je to nešto, a neki ne znaju da je morate omogućiti.
  • Nema dostupne podatkovne mreže. Ako se vaš uređaj može povezati s glasovnim tornjem, vratit će se na SMS.
Također pročitajte: Dame: App prirodnih ciklusa govori kada ćete zatrudnjeti
Preporučeno
Ostavite Komentar