Glavni » general » Ako je MeeGo ovo dobro, zašto je pao?

Ako je MeeGo ovo dobro, zašto je pao?

general : Ako je MeeGo ovo dobro, zašto je pao?

Kada je novi CEO tvrtke Nokia najavio usvajanje sustava WindowsPhone kao primarna platforma za pametne telefone tvrtke, tada je dojam da MeeGo nije bio u nekoj drugoj državi blizu implementacije.

Međutim, ovog tjedna otkrivanje onoga što se pokazalo apsolutno fantastičnim pametnim telefonom, N9, koji se izvodi na operativnom sustavu koji mijenja igru ​​i UI, MeeGo, dobio me zagušljivost. Zapravo, cijela je mobilna industrija zalutao.

Tradicionalni Nokia kritičari prelijevaju preko N9 i MeeGo. Die-hard fanovi Nokia su ekstatični o tome. Već dugo, Nokia izgleda izvanredno. N9 je bez kontradikcije najčudesnija stvar koja je ikada došla iz Nokije. Razmisli o tome.

Bilo koja prednost sustava WindowsPhone preko MeeGo?
Naravno, ovo sada postavlja pitanje, Zašto pusti MeeGo za WindowsPhone?

Zašto baciti bogatstvo ulaganja u MeeGo istraživanje i razvoj? Ovdje govorimo o opsceno ogromnim količinama novca. Zašto ne žeti od tih ulaganja?

MeeGo i N9 već imaju značajke i usluge koje WindowsPhone želi imati kada raste. N9 ima minimalno korisničko sučelje koje izgleda čak i bolje od WindowsPhonea. N9 korisničko sučelje sigurno pakira veći WHAOH! faktor nego WindowsPhone, da ne spominjem da se čini da rade bolje previše.

Također razumijem da je tim MeeGo u Nokia ponovno napisao čitav korisnićki korisnićki okvir kako bi to uspio u samo 9 mjeseci. Što? Brilliant! Nevjerojatno! Ti momci bi trebali uzeti grupni metak i imati lica ožbukana diljem Interneta.

Zbunjujući signali
Ne shvaćam više. Nokia šalje zbunjujuće signale svima. Razvijatelji više ne znaju što učiniti s ovim Symbian-MeeGo-WindowsPhone plesom. Potrošači ne. Tisak ne. Mrežni operateri ne. Maloprodaja ne.

Također pročitajte: Infinix Hot X507 pregled: "La Classique" proračun telefon

Možda samo nekoliko ljudi na ploči tvrtke Nokia. Samo možda. Ili su možda jednako zbunjeni kao ostali?

Željezo je vruće: štrajkajte!
U posljednjih nekoliko godina Nokia je izgubio puno pamćenja i marketshare (smartphone Market, to jest). Osobno sam shvatio da sam ostao fan Symbian, ali kašnjenja u obnavljanju su me postala umorna i već sam već drugdje. Sigurno ću nabaviti N9 kada udari na tržište, čak i ako Nokia glupo prekine MeeGo na eksperimentiranje satus.

Da; to će biti glupo od Nokia odluka makeri zanemariti mogućnosti koje predstavljaju zujati da je N9 generira i nastavi generirati. Beskorisno je zanemariti ono što potrošači kažu da žele - a mi to govorimo glasno i jasno: "Želimo MeeGo i više uređaja poput N9".

Od Sjeverne Amerike (kontinent koji je predsjednik Uprave tvrtke Nokia Stephen Elop udružio) u Europu, Aziju i Afriku, isti je gromoglasni pljesak za N9. Propuštanje Nokia WindowsPhonea koji sljedeći dan koristi isti hardver N9, nije ugasio pljesak i želju za N9.

Prvi put u dugom, dugom vremenu, Nokia je gotovo svatko sretan zbog Nokia proizvoda .

Logičke stvari za napraviti
Nokia treba ponovno razmotriti određene stvari, uključujući sljedeće:

1. Da li WindowsPhone, ako to morate, ali ne na štetu MeeGo i odličan proizvod poput N9. Drugi proizvođači imaju više platformi za smartphone. Samsung proizvodi Android, Bada i WindowsPhone. To su tri. Zašto Nokia, mnogo veći proizvođač, ne može učiniti dva? Svi se slažemo da je Symbian mrtav, ali kad vidim da je MeeGo sličan Symbianu ili steroidima, nitko neće plakati zbog toga.

Također pročitajte: Mobile Virus Scaremongering - čak i BBC?

2. Obvezujte na jednu MeeGo slušalicu godinu dana. Samo jedan. IPhone ne prodaje u stado jer postoji više faktora i varijanti. Učinite MeeGo pametnim telefonima nešto za nas kako bismo se veselili svake godine. Učinite to isključivo. Kolekcionar. Što god, samo dajte nam jednu svake godine.

3. Vožnja na trenutnim valovima popularnosti N9 i gurnuti taj uređaj i njegove nasljednike poput ludosti na tržištu. Jednostavna je glupost ignorirati ili njuškati što god uzbuđuje vaše klijente. N9 je obožavateljima i kritičarima podjednako uzbuđen. Čak i Engadget ima sjajnu pohvalu za N9!

Pravovremeno upozorenje
Nokia se ponosno usredotočio na hardver i multimediju. To se brzo mijenja. Samsung u tim područjima postaje brz. Apple se također susreće. Oba su neumoljiva, neumorni inovatori.

Možda jednog dana Nokia pametni telefoni više nemaju najbolje kamere. Što bi onda Nokia gurao? Što bi ih stajalo? Što? Povijest? Može biti. Samo možda.

U međuvremenu, ono što je tim tvrtke Nokia MeeGo učinio pokazuje inovacije, diferencijaciju i kreativnost u kući, koje treba pohvaliti i poticati na nebesa. N9 je uređaj koji uistinu otkucaje srcem Nokia koje smo poznavali.

Ne kažem da će Nokia Windows Phones biti strašna. Na to ćemo morati pričekati žiri. Ali ako MeeGo tjera ljude da izgledaju u vašem smjeru, a vi ste na tržištu prodavati tim istim ljudima, to je ludilo da ne iskoristite to.

Također pročitajte: Nokia mape OVDJE sada su dostupne za sustav Windows 8.1

Stephen Elop i Nokia menadžment trebaju se probuditi do stvarnosti. Kolačić može biti samo mrvica. U međuvremenu, svijet gleda. I čeka.

Preporučeno
Ostavite Komentar