Glavni » general » ICT: stvaranje prilika koje nikad prije nisu čuli

ICT: stvaranje prilika koje nikad prije nisu čuli

general : ICT: stvaranje prilika koje nikad prije nisu čuli

Kad sam bio mali dječak koji je odrastao pod brigom svojih roditelja, ako ste me pitali što bih volio učiniti kao odrasla osoba, nije bilo ni na koji način da bih ikada mogao spomenuti blogging kao mogućnost. Zašto? Nije postojao. Dok je mobilna tehnologija postojala, bilo je daleko od onoga što imamo danas. Stalno govorim ljudima u mojem krugu da sam prošao kroz srednju školu i sveučilište - putovanje od 13 godina - bez mnogo promjena u tome kako je sve bilo učinjeno. Zatim, odjednom se pojavljuje tehnologija informacijskih komunikacija (ICT) i slika se mijenja.

Sada imamo velike promjene u kulturi u relativno manjem broju godina. To je također dovelo do novih mogućnosti zapošljavanja koje nikad prije nisu postojale. Prije tri godine nije bilo gotovo nikakvih dijelova Social Media Managera. Sada, škole nude tečajeve i tvrtke zapošljavaju. Već sam spomenuo bloganje. Sjećam se kako je neformalni sektor ovdje u Nigeriji bio ogromno pogođen kada je stigla GSM mobilna tehnologija, stvarajući poslove koji nikada nisu postojali. Količina radnih mjesta koja su nastala prodajom vremena emitiranja putem kartica za punjenje bila je velika!

Imamo prilike koje se pojavljuju posebno u digitalnim medijima, komunikacijama i PR-om, marketingu i još mnogo toga. Jedna od osobina nove stvarnosti je pomak od fokusa na certifikatima i fokus na vještine. Ono što ste u mogućnosti učiniti je sada beskrajno važnije od onoga što imate certifikat od školovanja. U zemlji u kojoj je naš obrazovni sustav lagana godina iza svjetskih napredaka, ICT je vitalni alat za premošćivanje koji gotovo svatko može iskoristiti kako bi se ubrzao i razvio nove vještine.

Također pročitajte: Digitalno podjelu premošteno je; Što dalje?

Ulazna barijera za mnoge od ovih novih mogućnosti je prilično niska. Vještine možete naučiti sami, ako možete jednostavno odabrati stvari na svoju ruku. Često ne trebate više od prijenosnog računala, pametnog telefona i internetske veze. Možda i ime domene i pretplatu na web hosting. No, relativno je lakše i jeftinije ostvariti stvaranje kanala prihoda nego što je nekada bio.

Naravno, ne postoji jednostavan put do uspjeha, a potrebno je puno napora i ustrajnosti kako bi se prevladali izazovi ostvarivanja prihoda od onoga što radite. Ipak, to je plus da je relativno lakše i jeftinije za početak rada. Na kraju dana ključni problem je početak rada.

Promjene kulture i dalje se nastavljaju, a nitko sigurno ne zna koje ćemo poslove o ovoj godini iduće godine govoriti. Promjene su ponekad brze. Pitanje je: Što ćete učiniti kao pojedinac da iskoristite te nove obrasce koje vidimo? Koji ICT alati ćete iskoristiti prednost? Tvoj poziv.

Preporučeno
Ostavite Komentar