Glavni » general » Sladoledni sendvič je dobra vijest za razvojne programere Androida

Sladoledni sendvič je dobra vijest za razvojne programere Androida

general : Sladoledni sendvič je dobra vijest za razvojne programere Androida

Budući da se verzija Androida Ice Cream kreće bliže svom izdanju, mislim da su razvojni programeri aplikacija za Android koji su jučer pročitali post Tim Bray na službenom blogu za developere android razvili blog na smiješak. Prema njegovim riječima, ICS (Ice Cream Sandwich) podržavat će "velike zaslone, male zaslone i sve što je između njih".

Također je napomenuo da će aplikacije Honeycomb (Android verzija za tablete) pokrenuti na novom ICS-u kada se otpusti. Dakle, ako ste u prošlosti razvili aplikacije za saće, imat ćete dvije mogućnosti prema Timu Bray:

spriječiti instalaciju na manjim zaslonima ili (po mogućnosti) podržavati manje zaslone s istim APK-om.

Dao je kratki vodič o objema opcijama. Dakle, ako ste razvojni programer Android aplikacija i niste pročitali post, preporučujem vam da to učinite (barem za preporuke i savjete).

Evo njegove posljednje riječi:

Sladoledni sendvič dolazi, a uz njega će i mobilne slušalice moći instalirati aplikacije izrađene na medeni komadić. Još nismo objavili ICS SDK, ali možete početi pripremati svoje aplikacije s pažnjom razmišljajući kako bi trebali raditi na manjim zaslonima.

Dakle, ako imate aplikaciju sa minSdkVersion="11" Honeycomb" (tamo mislim na aplikaciju s minSdkVersion="11" ili više), trebali biste biti sigurni da je dostupna samo za uređaje na velikim zaslonima. Nadamo se da ćete ovdje slijediti naše savjete i optimizirati aplikaciju tabletnog računala kako bi podržali manje zaslone, koristeći isti APK za obje tablice i mobilne uređaje.

Dakle, s tim smo sigurnijom što ćemo uskoro pokrenuti ICS i jednu od različitih značajki koje obećava. S ICS-om, mislim da Android aplikacije sada mogu biti više "dokazane budućnosti".

Također pročitajte: Nokia Browser 1.5 je ovdje
Preporučeno
Ostavite Komentar