Glavni » general » Nedostaje mi i Windows Mobile

Nedostaje mi i Windows Mobile

general : Nedostaje mi i Windows Mobile

U svom nedavnom članku, u potrazi za mojim idealnim mobilnim operacijskim sustavom, spomenuo sam kako je Symbian bio srednji OS za mene, s obzirom na ekstremne uvjete da je sadašnja linija mobilnih platformi. Ono što nisam spomenuo u tom članku je da je Windows Mobile, mrtonosni predak Windows Phonea, također dobar u mojim knjigama.

Vidiš, Windows Mobile nije ništa poput Windows Phonea. Za početak, nije bilo gladak. Ali onda je također imao značajke koje Windows Phone ima samo u svojim snovima. Među ostalima je bilo više zadataka, USB masovne pohrane i Bluetooth prijenos datoteka.

Windows Mobile je pokrenuo neke od najpopularnijih pametnih telefona tog vremena, iako nikada nije stekao ništa blisko Symbianovoj gotovo potpunoj dominaciji.

Windows Mobile imao je dvije varijante. Više popularan je verzija "Pocket PC" koja je bila zasnovana na zaslonu osjetljivom na dodir i potrebna je olovka. Varijanta "Smartphone" bila je nepristupačna i dizajnirana je i prikladnija za čimbenik oblik čaše.

Moj prvi WinMo smartphone bio je Sprint Mogul, varijanta HTC Titana. Stekao sam je u lipnju 2008. To je bio CDMA uređaj koji sam koristio na mreži Reltel (kasnije ZOOMmobile). Prošlo je verziju WinMo za Pocket PC. Mogul je bio bočni klizač s vrhunskom hardverskom tipkovnicom koja je odmah osvojila moje srce. Jedna od velika svestranost WinMo bila je širok raspon dostupnih tipkovnih prečaca, što je velika upotrebljivost.

Bio sam toliko pogođen Windows Mobile da sljedeći mjesec kada sam vidio bombonbar proizvod Samsung, ja skočio na to. I to je bio jedan od najboljih mobitela koje sam potrošio svoj novac - Samsung i780 (na slici gore).

Također pročitajte: Let's Party! #MobilityRave 15. veljače

The i780, koji je pokrenuo WinMo Pocket PC izdanje, bio je vrhunski alat za produktivnost, i imao sam teška vremena ostavljajući to ići. Integracija sučelja osjetljivog na dodir WinMo Pocket PC u čimbenik oblika čaše izvrsno je učinio Samsung. Zapravo, koristio sam ga više od 3 mjeseca prije nego što je prošao taj dodir ludila koji potiče suštinu Mister Mobilitya. Prodao sam ga prijateljici koji nije glumio i danas se zakune da je i780 bio pakao uređaja.

Nakon toga sam posjedovao pet WinMo pametnih telefona, a nitko to nije učinio za mene poput Samsung i780. HTC Touch Pro je došao blizu, a sjećam se i sa smislom. Touch Pro je pokrenuo izdanje WinMo Pocket PC i imao je HTC-ov prilagođeni korisničko sučelje na vrhu OS-a. Napomena: ne u OS. To je više od sloj na vrhu, a ne kao integrirani kao što se dobiva sa Sense 4.0 na HTC One X danas.

Moj posljednji WinMo uređaj bio je LG W550, dječji slatkiš koji je pokrenuo WinMo Smartphone verziju. Kupio sam ga u ožujku 2010. Bio je to u redu, ali ne i izniman na bilo koji način.

Želim da u mojim arhivima još imam WinMo uređaj - znate, zbog povijesti. Microsoft je od tada napustio Windows Phone, elegantniju, suvremeniju ali manje svestranu platformu, po mom mišljenju. Ne vidim zašto se snage WinMo ne mogu ugraditi u Windows Phone. Ali što ja znam?

Sumnjam da ja mogu udobno koristiti Windows Mobile uređaj kao moj primarni smartphone više, ali ja sigurno ne propustite platformu.

Također pročitajte: Prava aplikacija za sretan život
Preporučeno
Ostavite Komentar