Glavni » general » I-mate JAM pregled

I-mate JAM pregled

general : I-mate JAM pregled

Izdana u zadnjem tromjesečju 2004. Jam-a Jam je jedan od nekoliko proizvoda iz HTC-a, Tajvana. HTC je strogo outsourcing tvrtka naručila od strane tvrtke Microsoft za izradu prozora mobilnih uređaja. Ovi uređaji obično prodaju operateri i prodavači s različitim nazivima robnih marki, pa je I-mate Jam brandiran i kao O2 XDA Mini, T-Mobile MDA Compact, Dopod 818, Qtek S100 itd.

Puna obilježja:
- Briljantan 2, 8 inčni TFT zaslon s rezolucijom od 320 × 240 piksela;
- vrlo kompaktan oblik faktor;
- kućište od legura;
- Brzi 416 MHz Intel XScale procesor;
- WM 2003 izdanje telefona OS;
- WAP / web preglednik;
- Potpora klijentu e-pošte;
- standardna mini-USB porta za sinkronizaciju;
- fotoaparat od 1, 3 megapiksela;
- Bluetooth, infracrvena, USB i GPRS povezivost
- SD / MMS memorijski utor s podrškom za SDIO;
- 57, 4 MB slobodnog RAM-a, 7, 6 MB korisne ROM-a.

Faktor oblika, prikaz i tipke
Ušiveno u glatku leguru s zaobljenim uglovima kako bi joj pružio elegantan izgled
I-mate Jam je kompaktan uređaj koji se samo osjeća dobro na vašem dlanu. Ovaj telefon Pocket PC ima briljantnu QVGA razlučivost na zaslonu od 2, 8 inča. TFT zaslon od 65 000 boja sadrži i zaslon osjetljiv na dodir za komande i unos podataka.

Ispod zaslona nalaze se četiri tipke (gumbi). To su crveni i zeleni gumbi telefona, gumb Kontakti i kalendar. Ove četiri osnovne tipke su raspoređene oko kvadratne navigacijske ploče i mogu se preoblikovati. Smjerni jastučić radi sasvim dobro, au sredini se nalazi gumb Enter.

Jam nema tipkovnicu pa koristi virtualnu ploču s podacima koja uključuje nekoliko opcija: tipkovnicu, telefonsku pločicu, prepoznavanje transkripata, blok i prepoznavanje slova. Isporučuje se olovka za pomoć pri unosu podataka.

Također pročitajte: Njegova službena: WhatsApp ažuriranja s 'srednjim prstima' emojija i drugim značajkama

OS, instalirane aplikacije i memoriju
I-mate JAM radi na sustavu Windows Mobile 2003. Ova platforma uključuje standardne Windows Mobile aplikacije i komunalne programe (Pocket Word, Pocket Excel, Pocket IE, Pocket Messenger, Bilješke, Zadaci, Imenovanja, E-mail klijent itd.). WM2003 podržava portret i orijentacije prikaza na krajolik za većinu aplikacija. Ovaj OS također podržava kompatibilne aplikacije treće strane, uključujući starije WM 2002 aplikacije trećih strana i Java meduse.

WM 2003 Pocket IE sada podržava prikazivanje zaslona, ​​ali i dalje nedostaje pregledavanje više prozora i funkcija za spremanje slika na web stranicama. Može se instalirati i drugi preglednici kao što su Opera za Windows Mobile, Netfront i Muilti IE kako biste poboljšali svoje iskustvo pregledavanja.

Ugrađeni klijent e-pošte podržava POP3 i IMAP4. Također je moguće preuzeti privitke. Konfiguracija postavki je jednostavna i jednostavna. Možete postaviti uređaj da provjerava nove poruke kao što vam odgovara: u intervalima od 2 minute, 5 minuta ili svakih sat vremena.

Dostupni su i drugi programi kao što su Bilješke, zadaci, sastanci. Zadaci, kontakti, e-pošta i imenovanja mogu se sinkronizirati s programom Microsoft Outlook na vašem prijenosnom računalu ili računalu pomoću ActiveSync programa. Ovaj program također vam omogućuje pregledavanje ili pregledavanje telefonskih imenika i mapa s vašeg računala. Na vašem uređaju možete pregledavati mrežu ako je vaše računalo povezano s LAN-om pomoću ActiveSync. Obrnuto, Jam ima instaliranu aplikaciju Wireless modem koji vam omogućuje pregledavanje interneta na računalu pomoću uređaja kao modema.

Sa svim ovim instaliranim aplikacijama i opcijama trećih strana, višestruko zadiranje s Jamom je zabavno zbog brzog i snažnog procesora Intel Xscale od 416 MHz. Iako RAM je 57 MB, nikad nije problem za pokretanje programa ako ste instalirali svoje aplikacije na memorijsku karticu.

Također pročitajte: uređivanje slika na mobitelu

SD utor na vrhu telefona podržava memorijske kartice do 2 GB i široku paletu SDIO dodataka ili perifernih uređaja.

Povezivanje
Bluetooth, infracrvene i USB veze bešavne su s drugim uređajima. Uređaj se može sinkronizirati s vašim računalom putem bilo kojeg od tih veza. Standardni mini-USB priključak služi kao port za sinkronizaciju i punjač. Uređaj se naplaćuje automatski kada je spojen na računalo putem ovog priključka.

multimedijalni
Na stražnjoj strani ćete naći 1, 3-megapikselnu kameru za snimanje fotografija i videozapisa. Aplikacije za Windows Media 10 i Album služe za većinu funkcija reprodukcije medija kao što su audio playeri za wav, mp3, midi i WMA datoteke i video playere za WMV, 3GP, MP4 i AVI datoteke. Zvuk iz zvučnika je pristojan i jasan, a stereo slušalice su uključene za bolji doživljaj slušanja.

Život baterije
Uklonjiva Li-on baterija ima pristojan kapacitet (1200 mAh) za takav mali uređaj, a nalazio sam u trajanju više od trice sve dok moj Toshiba 2032 ne podržava Jamov snažan 416MHz procesor. Potrebno je 90 minuta da potpuno puni bateriju i ta moć može trajati cijeli dan razumnog višestrukog zadatka.

Ostale značajke / programi
- Igre - Solitaire i Jaw breaker
- Kalkulator
- Kalendara
- Truefax
- Midlet Manager
- Upravitelj SIM-a
- Backup

Zaključak
Iako telefon može raditi s više RAM-a i integriranog Wi-Fi-ja, I-mate JAM je nevjerojatan uređaj, a ja sam se pribjegao da ostanem s ovim kompaktnim oblikom za dugo vremena.

Preporučeno
Ostavite Komentar