Glavni » general » Naučio sam da stojimo na gorućoj platformi - Nokia CEO

Naučio sam da stojimo na gorućoj platformi - Nokia CEO

general : Naučio sam da stojimo na gorućoj platformi - Nokia CEO

Izvadak iz internih dopisa navodno od Stephena Elopa, izvršnog direktora tvrtke Nokia:

Pozdrav,

Postoji odgovarajuća priča o čovjeku koji je radio na uljnoj platformi u Sjevernom moru. Probudio se jedne noći iz glasne eksplozije, koja je iznenada postavila čitavu naftnu platformu na vatru. U samo trenucima bio je okružen plamenom. Kroz dim i toplinu, jedva je izašao iz kaosa prema rubu platforme. Kad je pogledao preko ruba, sve što je mogao vidjeti su bile mračne, hladne, predivne atlantske vode.

Kad mu se vatra približila, čovjek je imao nekoliko sekundi da reagira. Mogao bi stajati na platformi, i neizbježno je proždrijeti plameni plamen. Ili, mogao je uroniti 30 metara u vodu za smrzavanje. Čovjek je stajao na "gorućoj platformi", a on je morao napraviti izbor.

Odlučio je skočiti. Bilo je neočekivano. U običnim okolnostima čovjek nikad ne bi smio razmišljati o uranjanju u ledene vode. Ali to nisu bili obični puta - njegova je platforma bila zapaljena. Čovjek je preživio pad i vodu. Nakon što je spašen, istaknuo je da je "goruća platforma" uzrokovala radikalnu promjenu u njegovu ponašanju.

Mi, također, stojimo na "gorućoj platformi" i moramo odlučiti kako ćemo promijeniti svoje ponašanje.

U posljednjih nekoliko mjeseci s vama sam podijelio ono što sam čuo od naših dioničara, operatora, razvojnih programera, dobavljača i od vas. Danas ću podijeliti ono što sam naučio i ono što sam došao vjerovati.

Naučio sam da stojimo na gorućoj platformi.

Pročitajte cijeli zapis na Engadgetu.

Također pročitajte: Apple pokreće urBeats 3 slušalice uz iPhone X

Dame i gospodo, možete biti sigurni da će Stephen 11. veljače objaviti radikalne strategije platformi. Ako je to stvarno, potrebno je da CEO tvrtke bude ovo brutalno iskren.

Po mom mišljenju, Nokia treba ovu vrstu uzbuđenja. Neću biti iznenađen ako MeeGo bude dobar kao mrtav. Bez obzira na koje platforme Nokia odlučuje skočiti i nastaviti, utrka pametnih telefona ponovno će biti prekinuta na masivan način.

Preporučeno
Ostavite Komentar