Glavni » general » Kako su Symbian i drugi izbacili ....

Kako su Symbian i drugi izbacili ....

general : Kako su Symbian i drugi izbacili ....

Mike Rowehl pokreće ThisIsMobility.com, blog koji se usredotočuje na "podizanje mobilnosti iz kvačila telekoma". On je također programer s 9 godina iskustva, a u vrlo zanimljivom članku govori kako su Nokia / Symbian i drugi proizvođači i dionici zadržali scenarij mobilnog razvoja dok je Apple stala na ploču.

Izvod:

Radim, godinama i godinama. I godinama i godinama i godinama, pokušavajući izaći na sve te slušalice, pokušavajući izgraditi aplikacije ili web stranice koje su uspjele pogoditi kritičnu masu korisnika na svim onim slušalicama vani. Ili barem dovoljno korisnika za pokretanje profitabilnog poslovanja. Mnogo nas je pokušavao.

I općenito radimo na tome sam. Mala je pomoć proizvođača mobilnih telefona, malu pomoć od pružatelja operativnih sustava, i stvarno pomoć od operatera (iako će vam vrlo brzo reći drugačije). Kad god smo se programeri žalili ili pokušali promijeniti način na koji se stvari odvijaju, uvijek postoji nekakav izgovor o tome zašto stvari nisu bolje. Tražili bismo više sposobnih preglednika, a odgovor je bio da životni vijek baterije i ograničenja mreže onemogućavaju izradu preglednika blizu radne površine na mobilnom uređaju. Tražili bismo razvojne alate koji će olakšati početak razvoja i olakšavanje uklanjanja pogrešaka, a rečeno nam je da je razvoj mobilnih mreža previše složen da bi se to olakšalo. Tražili bismo jednostavan sustav plaćanja koji nije doveo do masivnog odustajanja od kupnje i svi bi se samo smijali.

Cjelokupni je sustav bio zastoj jer nitko sa snagom nije bio zainteresiran za potresanje. Nastavili smo uzimati opravdanje nakon opravdanja koja opravdava opći nedostatak napretka naprijed na svim frontama. Ali onda se nešto dogodi, što olakšava, često profitabilno i često čak i zabavno razvijati se za mobitel. Apple je izložio činjenicu da nedostatak napretka u mobitelu nije nešto što je inherentno u sustavu. Da netko s pravom motivacijom zaista može potruditi stvari i vratiti se vlakom.

Cijeli članak: Molim vas, nemojte pogrešno shvatiti moju apatiju zbog nedostatka razumijevanja

Također pročitajte: Zašto je marketinški tijek bitan

Komentari molim te!

Preporučeno
Ostavite Komentar