Glavni » general » Kako postaviti Exchange Server za Google Sync na Nokia N900

Kako postaviti Exchange Server za Google Sync na Nokia N900

general : Kako postaviti Exchange Server za Google Sync na Nokia N900

N900 je naveden kao podrška za Mail for Exchange / Exchange Server. Međutim, internet je preplavljen korisnicima koji traže način da se ta usluga služi, a posebno s Google Syncom. Nastavio sam primati poruke o pogrešci, poput " Pogreška u komunikaciji s Exchange poslužiteljem " i " Exchange poslužitelj ne reagira ". Ovo je jedno područje gdje se prikazuju nesavršenosti N900-a.

Trebalo mi je neko vrijeme, ali napokon sam ga uspjela raditi. Ne; nije uzela raketnu znanost. Rješenje je vrlo jednostavno. Moje je mišljenje da Nokia jednostavno treba pružiti detaljnije informacije kako bi pomogla svojim klijentima u dobivanju najbolje od svojih uređaja.

Važno!
Kako bi Exchange Server radio sa sinkronizacijom Google kalendara i kontakata, provjerite da N900 kontakti i kalendar ne sadrže nikakve predmete prije vaše prve sinkronizacije. Nemojte vratiti kalendar ili kontakte iz prethodne sigurnosne kopije pomoću programa PC Suite.

Postavke koje treba paziti
1. Otvorite izbornik Postavke na svom uređaju i pokrenite aplikaciju Mail for Exchange.

2. Nastavite s postavljanjem profila sinkronizacije, obratite pažnju na sljedeće pojedinosti:

  • Korisničko ime: vaša puna Google adresa e-pošte, npr. [email protected] ili e-adresa Google domene, npr. [email protected]
  • Zaporka: zaporka za Google račun
  • Domena: ostavite prazno
  • Exchange Server: m.google.com
  • Luka: 443
  • Sigurna veza: Da
  • Sinkronizacija e-pošte: Onemogući ***
  • Sinkronizacija kalendara i zadataka: Omogući
  • Sinkroniziranje kontakata: Omogući

*** Morate onemogućiti sinkronizaciju e-pošte ovdje u aplikaciji Mail for Exchange (MfE). Ako trebate postaviti e-poštu za Gmail ili Google domene, učinite to u programu Mail. Njegova je ideja sve dok Nokia ne otkloni sve što nije u redu s aplikacijom MfE na N900.

Također pročitajte: Nokia E7 Communicator: Prva pojavljivanja

Možete odabrati bilo koju opciju za druge postavke koje nisu navedene gore, ali morate obratiti pažnju na one koje sam odredio. Sve drugo, i njezin je hit-a-miss affair.

Kada završite, vaša prva sinkronizacija treba proći bez ikakvih kretanja, a ovisno o odabranom sinkronizacijskom rasporedu, vaš N900 će svoje kontakte i kalendarske unose na vašem uređaju uskladiti s Google kalendarom i kontaktima.

Imam Google Sync putem Exchange Servera i moje Google domene koje rade besprijekorno na mom N900. Sada možete i vi.

Preporučeno
Ostavite Komentar