Glavni » general » Kako je Samsung otišao od uzbudljivog do nezanimljivog

Kako je Samsung otišao od uzbudljivog do nezanimljivog

general : Kako je Samsung otišao od uzbudljivog do nezanimljivog

Samsung je jahao na valu iPhonea za uspjeh. Azijski tigar porastao je na dominaciju Androida kopiranjem dizajnerskih znakova iPhonea za seriju Galaxy S i isplaćivao se lijepo. Pogledajte Foto: Apple, Samsung i Nokia i Aping Apple - Stupidni, glupi proizvođači mobilnih telefona. To je bilo u početku. Samsung je postao žarom marke u mobitelu i brzo postao dominantna snaga. Još uvijek jesu, ali plamen više ne gorenje.

Fotokopiranje ko easy (fotokopija nije lako)
Za jedan, čini se da je Samsung je dobio u glavu da je kopiranje iPhone na hilt je put naprijed neprestano. Kopiranje vizualnih dizajnerskih znakova iPhonea bilo je u redu. No, sada naprijed u kopiranju ograničenja Appleovih cool pomoći u njihovim vodećim uređajima je sasvim glup. Nema mikro SD kartice. Nema izmjenjive baterije. Duh. Vrlo brzo, možda će Samsung ukloniti višezadaćnost i TouchWizovu kožu za pokretanje kao iOS.

Ali ovdje je posao: Android nije iOS. A prosječni korisnik Androida nije kao prosječni korisnik usluge iOS. Android se odnosi na slobodu i fleksibilnost. Za jednu, slobodu da odaberete kako korisnik pohranjuje datoteke i kada će promijeniti njihovu bateriju.

Manje je više
No, takve stvari na stranu, Samsung je također overreaching, pomalo podsjećajući jedan od Nokia u nekom trenutku. Infact, Nokia je i dalje radila ovo kao i prošle godine (sjetite se rasprave o Nokia proizvodnoj liniji Lumia?). Kao i Nokia, Samsung ima više uređaja u svakoj cjenovnoj kategoriji - i bez značajnih razlika između tih uređaja. Oni izgledaju podjednako, osjećaju se gotovo isto, i imaju slične specifikacije i slične cijene. Rezultat? Zbunjenost za kupce i korisnike. Osim toga, ogroman gubitak resursa koji ulaze u proizvodnju i marketing tih uređaja.

Također pročitajte: Aukcije: HTC Desire HD i HTC 7 Mozart [Prodano]

Pogledajte raspon S6. Tu je S6, S6 Edge, a sada S6 Edge + i Napomena 5. Sve su to na vrhu. A gdje su razlikovne razlike u tim uređajima? Nešto neprijatno. Isto se odnosi i na dnu piramidalnih uređaja s različitim razlikama.

Na vrhu, iPhone je outselling Samsung. Na dnu, kineski medvjedi sve jedu. Ipak, Samsung je zauzet uklanjanjem svega što platforma na kojoj se vozi označava - slobodu i fleksibilnost - i reprodukciju telefona poput glodavaca.

Način Android OS je
Konačno, Samsung se kladiti na Android OS, platformu koja svojim prirodom osigurava da je kannibalizacija svojih hardverskih partnera jedini put naprijed. Istina je da Androidov ekosustav ne može održati ogroman broj robnih marki (osobito velikih) za značajno razdoblje, a da ih ne zaustave noviji. Nove marke nastavit će se prikazivati ​​i pojesti ručak starijih marki jednostavnim pritiskivanjem nižih troškova. Ručak će ostati manji i manji, sve dok konačno ne bude ručak za jelo. Ovo je tema za još jedan dan (pogledajte moj stari članak, Možda je iOS jedina komercijalno održiva platforma za pametne telefone, iako za savjet), no kako je to glavni Android psa sada znači da je Samsung u pravu usred ove atrofije. Pogledajte: Tko točno zarađuje na Android OS-u?

Na tlu
Prošlog tjedna bio sam s grupom ljudi, a netko je zatražio da telefoni dodaju na popis izvanrednih pametnih telefona za novac. Nije spomenut ni jedan Samsung. Pitao sam zašto. Ljudi su se odazvali jednim oblikom otkaza ili drugom. Svi su se složili kad je netko konačno odgovorio da nema ništa od Samsung koji je dojmljiv dovoljno u pogledu značajki i vrijednosti u odnosu na cijene.

Također pročitajte: Kako vratiti mrežne postavke na iPhone

Možda se ne slažete, ali Samsung telefoni ne prodaju dovoljno, a dobit tvrtke uzimaju hit. Taj odgovor ne može biti previše udaljen od istine.

Put naprijed?
Po mom mišljenju, izlaz za Samsung je odrezati više proizvoda diljem različitih cijena segmenata i proizvesti samo jedan uređaj po segmentu godišnje - jedan admiralski brod, jedan mid-tier, i jedan proračunski uređaj. Odrežite svaki otpad. Dodajte značajku koja nedostaje na visokom kraju. Inovirati još neke. Više nalik na dječak vrhunskog postera na Androidu, umjesto da pokušava biti svima onima koje trenutno pokušavaju biti. Da; to znači da će Samsung izgubiti tržišne udjele, ali imaju bolje izglede da ostanu profitabilni na taj način.

Međutim, gledate na to, to je teško biti Samsung Mobile upravo sada.

Preporučeno
Ostavite Komentar