Glavni » general » Kako pokrenuti svoje Java aplikacije na Android uređajima

Kako pokrenuti svoje Java aplikacije na Android uređajima

general : Kako pokrenuti svoje Java aplikacije na Android uređajima

Postoje brojni ljudi koji su odlučili trajno staviti sa svojim J2ME telefonima. To je jednostavno zato što ne žele izgubiti svoje omiljene Java aplikacije. Stari prijatelj kojeg sam jučer zakačen ima sličan doživljaj. Morat će zaustaviti određenu aktivnost jer nije mogao dobiti verziju aplikacije J2ME za Android.

Prema zadanim postavkama, uređaji Android ne mogu pokrenuti Java aplikacije (.jar ili .jad). Mnogi od vas možda i traže način pokretanja omiljenih Java aplikacija na Android telefonima. Postoje dvije "osobno isprobane" metode koje možete podnijeti da biste to učinili:

NetMite
Netmite je online usluga koja vam pomaže pretvoriti aplikacije .jar / .jad u proširenje .apk datoteke koju prepozna Android.

Ovo je prva usluga koju sam pokušao i to mi je savršeno radilo.

Slijedite sljedeće upute za uživanje u Netmite:

 • Posjetite web stranicu usluge Netmite za android
 • Prije svega, trebate preuzeti Java app runner za Android na svoj uređaj. Bez instaliranog, nijedna Java aplikacija neće se pokrenuti na vašem uređaju čak i nakon što ga pretvorite u .apk. Dakle, preuzmite ga sada. Zatim ga jednostavno instalirajte na svoj Android uređaj.
 • Preuzmite .jar / .jad svoje aplikacije Java na svoje računalo i prenesite ovdje. Ili jednostavno kopirajte URL vaše datoteke .jar / .jad i zalijepite ga u prostor koji se nalazi na stranici konverzije Netmite.
 • Aplikacija .jar / .jad sada bi se trebala prenijeti i konvertirati u .apk. Po dovršetku će se vaša .apk proširenje preuzimati.
 • Nakon toga možete normalno instalirati pretvorenu aplikaciju na Android uređaj.
Također pročitajte: Ovaj telefon ima sve načine koje želite i još mnogo toga

Jbed 1, 20 za Android
Jbed 1.20 je aplikacija za Android koja vam omogućuje instaliranje i pokretanje Java aplikacija. Ovaj pristup je lakši, poželjniji i preporučljiv, barem iz mog iskustva s tim dvama. JBed 1.20 može se izvoditi na uređajima Android 1.5 - 2.3 s svakom verzijom koja ima Jbed 1.20 verziju. U nastavku odaberite vezu za preuzimanje vašeg Android uređaja da biste preuzeli Jbed.

 • Preuzmite Jbed za Android 2.2
 • Preuzmite Jbed za Android 2.1
 • Preuzmite Jbed za Android 1.6
 • Preuzmite Jbed za Android 1.5
 • Preuzmite Jbed za 2.3 Gingerbread.

Nakon što preuzmete i instalirate Jbed 1.20, sve što trebate učiniti je instalirati bilo koju datoteku .jar / .jad u svoj uređaj.

NAPOMENA: Ova se aplikacija ne prikazuje kao Jbed na vašem popisu aplikacija, već se jednostavno naziva "Java".

Nećete moći koristiti uobičajeni instalacijski program za Android da biste instalirali svoje aplikacije .jar / .jad. To je zato što je Android izrađen za instalaciju samo .apk datoteka. Dakle, predlažem da krenete u direktorij vaše datoteke .jar / .jad pomoću bilo koje aplikacije "File Browser" i kliknite na njega. Od vas će se tražiti da "Dovrši radnju pomoću ..."

Odaberite "Java" s popisa aplikacija koje se prikazuju. Bit ćete upozoreni da je aplikacija koju instalirate nepouzdana. Samo "Nastavi svejedno" klikom na "U redu".

Da biste pokrenuli novu instaliranu aplikaciju, najprije ćete se krenuti na "Java" na popisu aplikacija i odabrati točnu aplikaciju koju želite pokrenuti.

Zaključak
Volim instalirati svoje J2ME aplikacije s Jbeb 1.20 umjesto Netmite online usluge. Jednostavno ne kupujem ideju prve učitavanja mojih .jar datoteka, a zatim preuzimam svoje .apk datoteke. Proces je malo za mene. Radije bih samo instalirao .jar datoteke izravno. Također, primijetio sam da aplikacije instalirane s Jbeb 1.20 bolje funkcioniraju.

Također pročitajte: Rasprava: Koja vam osobina najviše voli na vašem pametnom telefonu?

Očekujete sveobuhvatniju usporedbu dviju metoda u bilo kojem trenutku od sada, ali za sada mi se sviđa Jbed 1, 20.

Aplikacije koje sam instalirao

 • Opera mini 5
 • Rječnik 4.1
 • Rječnik 2.4
 • Odbrojavanje
 • i neke druge

Nećete moći uživati ​​u 100% učinkovitosti na svim konvertiranim aplikacijama, ovisno o uređaju. Jedan problem s kojim možete doživjeti ima veze s veličinom zaslona. Na mom tabletu neke aplikacije samo se otvaraju u gornjem lijevom kutu dok drugi podržavaju cijeli zaslon.

Ne morate propustiti doživljaj svojih starih Java aplikacija (pogotovo onih koji nemaju verzije Androida).

Isprobajte gore navedeno i podijelite svoje iskustvo. Ne ustručavajte se komentirati ako imate bilo kakav izazov s ovim procesom.

Preporučeno
Ostavite Komentar