Glavni » general » Koliko je pouzdano 9plaćanje za kupnje na Google PlayStoreu?

Koliko je pouzdano 9plaćanje za kupnje na Google PlayStoreu?

general : Koliko je pouzdano 9plaćanje za kupnje na Google PlayStoreu?

9pay je usluga koju nudi Novacrest u partnerstvu s 9mobile i UBA kako bi Nigerijima omogućio da Google Playstore kupi aplikacije, igre i multimediju. Korisničko iskustvo dovodilo je u pitanje pouzdanost usluge.

Jemila je financirala svoj 9Pay račun s debitnom karticom, po potrebi, a zatim pokušao kupiti PlayStore s njom, a onda su započele nevolje.

Zamolila sam je da podijeli svoju priču, a ona je učinila:

Igrao sam igru ​​i trebala sam kupiti džepni dijamanti, ali se debitna kartica ne bi prijavila. Vidio sam opciju 9pay i odlučio sam ga probati. Mislila sam da ću uzeti novac od trenutka kad sam vidio 9 i osjetio da je povezana s 9mobile. Koristim mrežu 9mobile.

Kad me zamolio da financiram novčanik, otišao sam naprijed i učinio to sa svojim detaljima. Primio sam debitno upozorenje iz moje banke. Tada sam pokušao izvršiti uplatu u aplikaciji i još uvijek je rekla da novčanik nije financiran. Provjerila sam novčanik i još uvijek rekla nula ravnoteža. Tada sam počeo tražiti načine kako doći do bilo koga na kraju.

Pouzdala sam se u platformu jer je došla iz Google Play. Normalno ne bih.

Jemila je pokušao pronaći linije podrške bez uspjeha. Osobno sam nazvao liniju za podršku navedenu na web stranici 9pay. Sustav je odgovorio da kaže da broj nije dodijeljen pretplatniku. Ručka za Twitter navedena na web stranici 9Pay također ne postoji.

Na moju preporuku, Jemila kasnije tweeted na 9mobile o ovom pitanju i ručica je odgovorio, tražeći od njega da e-mail određeni Novacrest podršku računa. Učinila je, ali nije dobila odgovor na njezinu e-poštu.

Također pročitajte: Aukcija: Orbra Inferno tablet i Nokia Lumia 920 smartphone (Zatvoreno)

Do ovog članka, ni 9mobile niti 9pay nisu kontaktirali Jemilu s bilo kakvim informacijama za rješavanje ovog problema. Prošlo je više od 24 sata otkako je prvi put pokušala dosegnuti 9Pay.

Ghost korisnička podrška

Kao što kažemo u tehnici, "Sranje se događa". Sve što ovisi o tehnologiji bit će povezano s jednom ili drugom. Ono što je neprihvatljivo je kako nitko od 9pay-ovih navedenih kanala za podršku ne funkcionira.

Korisnik s pritužbama nije u mogućnosti privući bilo koga unutar organizacije. Bilo tko. U jednom tweetu, pitala se je li 9pay nije muljaža, i opravdano je tako.

Ako je 9pay nedostupan, njegovi partneri moraju zauzeti ovo pogrešno. U ovom slučaju, to bi bilo 9mobile i UBA. Inače, sam partnerstvo postaje upitno.

Je li netko ovdje imao problema s 9pay i dobio ih riješen? Ako je tako, putem kojih kanala? Postoji li itko tko je pročitao tko radi na 9payu i može li to ispraviti?

Preporučeno
Ostavite Komentar