Glavni » general » Kako je Palm puhao s Preom

Kako je Palm puhao s Preom

general : Kako je Palm puhao s Preom

Ovo je moje mišljenje, ali to je mišljenje. Također ću ga zadržati kratko. Palm je izvukao čudo s WebOS-om i Preom, no gdje su puštali, najprije je objavio CDMA verziju. Naime, oni su usmjerili svoju pozornost na jedan maleni komad mobilnog tržišta - vrlo maleno američko tržište. Palm Pre bio je osuđen na propast iz riječi go.

Palm je jedini proizvođač WebOS telefona. Palm ima samo dva takva telefona na tržištu. Ta dva telefona su prvenstveno CDMA uređaji. Ta dva telefona dostupna su na jednom američkom operatoru. Ova dva telefona imaju ograničeno izdanje na inozemnim prijevoznicima. Zvuči kao ne-tako-pobjedničku formulu, pogotovo s ograničenjima koja nameću CDMA put.

Najprije je izdana GSM verzija i kasnije je slijedila CDMA verzija, po mom mišljenju, učinila bi mnogo bolje. Razmislite o ogromnom i živom nigerijskom tržištu. Razmislite o Južnoj Africi, Europi i Aziji - sve se slijevaju za WebOS i Pre.

Dostupnost na šire tržište također će stvoriti potražnju za više aplikacija. Zašto bi bilo koji programer želi toliko uložiti u stvaranje aplikacija za uređaj ili platformu koja ima tako ograničenu dostupnost i cirkulaciju? Nije čudo da je WebOS katalog aplikacija još uvijek vrlo mršav.

Iako je Apple uzeo sličan put s iPhoneom, guranje GSM uređaja daje mu rub. prije nego što smo to znali, iPhone su bili na cijelom mjestu (službeno ili neslužbeno). I vjeruj mi kad kažem da je neslužbeno tržište snažno. Naravno, zbog mrežnih zaključavanja iPhone je još uvijek malo ograničen. Sada razmotrite da je Pre u velikoj mjeri CDMA (dovoljno loše) i zaključan na mrežu (dvostruko loš), a vi ste dobili sliku, sigurno.

Također pročitajte: Mr. Mobility # 1 - Svijet Apart

Palm poništio glavna mobilna tržišta na drugi status klase. Apsurdno. Po mom mišljenju, Palm se ne čini kao da ga je pogodio - osim ako ne izvrše još jedan turnir. Želite li širi mobilni dohvat? Gurnite GSM. Afrika, Europa i Azija tamo gdje prodaju mobitela poput vruće kolače - i na tim kontinentima, GSM pravila.

Srodna stavka: Može Palm i WebOS to učiniti kroz 2010?

Preporučeno
Ostavite Komentar