Glavni » general » Koliko memorije ima dovoljno memorije?

Koliko memorije ima dovoljno memorije?

general : Koliko memorije ima dovoljno memorije?

Već gotovo dvije godine koristim Nokia 5800 ExpressMusic. Ovo je jedan uređaj koji sam koristio u blizini razaranja. To je prepun stvarno korisnih aplikacija koje koristim svakodnevno. Neke od tih aplikacija koje ne bih htjela učiniti. To je glavni razlog zbog kojeg sam toliko dugo držao Symbian (s60V5).

Iako sam mogao gotovo nastaviti koristiti ovaj telefon za vječnost (zadovoljava moje mobilne potrebe), postaje sve teže da dobijem vrstu funkcionalnosti koju želim od uređaja.

Pravi; Imam divergentan niz funkcionalnih aplikacija kao što bi čovjek mogao poželjeti na Symbianu, ali - i to je velika ali - ograničena memorija na Nokia 5800 konačno počinje grčiti mojim stilom.

Uvijek sam prihvatio načelo što je moguće manje pozadinskih zadataka. To je kako bi se osigurala minimalna potrošnja baterije, poboljšala stabilnost sustava i koristila moju mršavu memoriju.

Međutim, počinjem udariti zid od opeke.

Ne mogu iskoristiti neke aplikacije (npr. Opera Mobile i SPB Mobile Shell) bez potrebe za isključivanjem svih ostalih pokrenutih aplikacija! Problem ovdje je da postoje neke aplikacije koje ne želim nikad zatvoriti!

Ove aplikacije prikazuju se u pozadini i bitne su za mene. Kao takvi, oni moraju ostati u sjećanju SVE puta. Navodim ih u nastavku:

 1. SPB WireLess Monitor - Ova aplikacija prati promet ostalih podataka o prometu podataka). Upozorava me kada postignem unaprijed određenu (po meni) razinu potrošnje podataka.
 2. JBak TaskManager - Upravlja procesima i prebacivanjem zadataka na telefon (između ostalog)
 3. SmartLight - neprekidno drži zaslon na zaslonu 'uključen' - osim kada je na zaslonu 'Početni zaslon'. Velika prilikom čitanja knjige ili pregledavanja weba.
 4. SBSH PocketLock - Potiče da je prekidač fizičkog zaslona suvišan i suvišan.
 5. Handy BlackList - dopušta da zadržim neželjene pozive / pozive s telefona
 6. Ukupno ReCall - automatski bilježi razgovore na telefon
 7. Smartbian AutoHangUp - automatski prekida vezu nakon određenog trajanja
 8. Virtual KeyBoard - omogućuje pokretanje većine aplikacija dizajniranih za uređaje s "fizičkim tipkovnicama" na dodirnom zaslonu
 9. Magic Message Manager - automatski razvrstava sms u definirane mape (među ostalim) - kada stignu / poslađuju.
 10. Youlu adresar - strašan kontakt menadžment (između ostalog)
 11. Swype.
Također pročitajte: Cortana je 2! I sada ima bolje značajke

Spomenuo sam oko deset aplikacija gore - aplikacije koje moraju trajno ostati u sjećanju kako bi bile korisne.

Postoje i drugi koje bih rado trčao (Handy alarm, Handy Profile, PlanTask, Emoze, Nimbuzz, WhatsApp, SmartSettings), no kako se može vidjeti, to će brzo doći do telefona koji pada na prag!

Stoga, izvući najbolje od ovog uređaja "izgladnjelog pamćenja" podrazumijeva da se neprestano mora držati napuštanja i ponovno pokretanje aplikacija za oslobađanje memorije.

Stoga bi izgledalo da je količina memorije koja je dostupna nakon dizanja uređaja kritična (gdje zamjena na disku kao i na računalima nije tako rafinirana).

Kada na kraju izbaci ovaj Nokia 5800, volumen dostupne memorije bit će prva značajka koju ću tražiti).

Hoću li skočiti na drugu platformu? Nije vjerojatno! Nisam spreman 'kockati' na bilo kojoj platformi koja ima 'nezrelost' / pseudo-multitasking sposobnosti. na umu se pojavljuju iOS i Android.

Ja ću, naravno, držati Symbian uređaje sve dok Symbian ne bude ubijen, umre ili drugi nezrelosni OSes 'odrastao' na učinkovitijem upravljanju resursima.

Preporučeno
Ostavite Komentar