Glavni » general » Kako pratiti brzinu otkucaja srca pomoću pametnog telefona

Kako pratiti brzinu otkucaja srca pomoću pametnog telefona

general : Kako pratiti brzinu otkucaja srca pomoću pametnog telefona

Jučer ujutro, bio sam blog hopping, kada sam naletjela na zanimljiv članak o All About Windows Phone, naslovljenom, Galaxy S5 prokleti, kako mjeriti brzinu otkucaja vašeg srca sa sustavom Windows Phone.

U članku je prikazana aplikacija pod nazivom Heart rate, koja mjeri brzinu otkucaja srca pomoću kombinacije stakla fotoaparata i LED bljeskalice. Stavite prst na oba i pritisnite gumb za pokretanje da biste dobili brzinu otkucaja srca. Zvučalo je intrigantno pa sam preuzeo aplikaciju i uzeo je za spin.

Provela sam nekoliko staza dok sam sjedila i odmaravala, a često su se vratila na srce od 69 bpm. Evo snimke zaslona:

Iz malo što znam, normalna stopa otkucaja srca za odrasle varira od 60 do 100 bpm. Osobe u izvrsnom fizičkom stanju (osobito sportaši) mogu imati stopu odmora od 40 bpm. Dakle, 69 bpm je prilično dobar lik za odmor od srčanog ritma 40-godišnjeg koji je bio previše lijen za trening u novije vrijeme. Yipppeeee!

Znanost iza nje

Rita je ljekarnik koji neko vrijeme koristi aplikacije kao što je ovaj, a ona svjedoči da je prilično pouzdana. Ona ima članak, Kako mjeriti brzinu otkucaja vašeg srca na Galaxy S4, S3, HTC One, LG G2 i drugim telefonima, iz kojih izvlačim sljedeće izvatke:

Metoda je u biti ista kao ona na Galaxy S5, osim što koristi fotoaparat vašeg telefona umjesto odvojenog senzora otkucaja srca. Kako vaše srce kuca, kapilare u vašim prstima se ugovore i dilate uzrokuju promjenu načina na koji odražavaju svjetlost. Proces se zove Photoplethysmography ako želite čitati o tome.

Ako zasvijetlite sjajnu svjetlost, recimo, LED vašeg telefona bljesne, na vašem indeksu, njegova tanka koža postaje blago prozirna, stvarajući kapilare i pulsiranje koje se mogu detektirati. Sada, ako imate kameru u blizini, možete snimiti videozapis svog prsta i upotrijebiti pametan algoritam za razlikovanje impulsa i time izračunati brzinu otkucaja srca. A što znate, imate i fotoaparat i računalnu moć u vašem pametnom telefonu!

Pa, dobro, očito, što vaš Galaxy S5 može učiniti, moja Lumia 1520 također može učiniti. Zapravo, gotovo svaki smartphone s kamerom i bljeskalicom može to učiniti. Tehehehe. Nema šanse! Kudos Samsungu ipak, za privlačenje svih pozornosti na mobilno zdravlje. Dobar potez!

Također pročitajte: Motorola Moto G5 Plus specifikacije i cijena

PS : Usput, kada ste posljednji put provjerili krvni tlak (BP)? Molim te učini ono što je potrebno. Ostati zdrav! A, aplikacija ili nijedna aplikacija, nemojte se baviti redovitim medicinskim pregledima.

Preporučeno
Ostavite Komentar