Glavni » general » Kako je moderni smartphone ubio neograničene mobilne podatke

Kako je moderni smartphone ubio neograničene mobilne podatke

general : Kako je moderni smartphone ubio neograničene mobilne podatke

Sjećam se kako su brojni Nigeriji već godinama pozivali na neograničene planove podataka mrežnih operatora. Sjećam se da im kažem da će neograničeni podatkovni planovi umrijeti - i to će se dogoditi zbog naših suvremenih pametnih telefona. Mnogo puta, pritužitelji su ukazali na operatore američke mreže koji su pružili neograničene planove podataka kao primjere za nigerijskim mrežama koje će slijediti. Natrag u 2009, pitao sam retoričko pitanje, Neograničen Data Planovi na putu van. U tom sam članku uputio na zaključak da pametni telefoni imaju mrežne resurse. Drago mi je što vam najavljujem da su neograničeni podatkovni planovi svi mrtvi u toj zemlji.

Evo izvadaka iz BGR članka nazvanog "Brace yourself": Smrt neograničenih mobilnih podataka dolazi:

Dvije vodeće bežične operatere u Sjedinjenim Američkim Državama izgradile su velike baze korisnika za pametne telefone dok privlače korisnike s neograničenim podatkovnim planovima. Pisanje je bilo na zidu prije mnogo godina, a kako su eksplodirale upotrebe mobilnih podataka, Verizon Wireless i AT & T napustili su svoje neograničene planove u korist višeslojnih ponuda podataka koje korisnika zalutaju s viškom naknade ako koriste previše podataka u razdoblju naplate. Sprint i T-Mobile i dalje upotrebljavaju neograničene podatkovne planove kao točku diferencijacije sa svojim većim konkurentima, no kao što je jedna analiza istaknula ovaj tjedan, datumi neograničenih podataka u Sprintu i T-Mobileu su numerirani.

Pisanje na PCMagu, dugogodišnji novinar bežične industrije Sascha Segan napisao je komad koji baca svjetlo na jednostavnu istinu. U SAD-u će se uskoro morati suočiti: Neograničeni podatkovni planovi umiru i ne možemo ništa učiniti da to zaustavimo.

Moderni pametni telefoni su strašni podaci guzzlers u usporedbi s starijom i sada umirovljenom prvom generacijom pametnih telefona. Ogromna razlika u potrošnji podataka je potop aplikacija dostupnih za nove platforme. Postavljanje Motorola Moto G jučer, prije nego što sam uopće počeo upotrebljavati telefon, primio sam obavijest o više od deset ažuriranja aplikacija na čekanju, kao i dostupnu ažuriranu verziju Androida. Moram također spomenuti da nijedna od mojih bitnih aplikacija nije unaprijed instalirana na telefon: BBM, Twitter, Facebook, Evernote i mnogi drugi. Nakon instalacije svih tih, u svakodnevnoj upotrebi, zasigurno će se pojaviti više ažuriranja, a svaka od tih aplikacija rezultirat će većom potrošnjom podataka. Svi ovi podaci pomnoženi korisnicima na svakoj mreži imaju ogroman utjecaj na integritet mreže.

Također pročitajte: Lipanj 2016: Korisnici mobilnih interneta u Nigeriji pali su

Sada razmislite o tome da je širina pojasa još skuplja ovdje u Nigeriji, a naše mreže nisu tako robusne kao ono što se dobiva na razvijenim tržištima. Nabavite sliku? Ako se neograničeni planovi mobilnih podataka umiru od SAD-a, nema šanse u pakao da će ovdje uspjeti. Kao takav, ako se i dalje nadate neograničenim planovima interneta za mobilne uređaje, sada morate otpustiti taj san i probuditi se. To se neće dogoditi. A vaša je ljubav prema aplikacijama i medijima koja su privukla okidač i sada zatvaraju lijes.

Zapravo, bilo bi pogrešno reći da su neograničeni mobilni podaci ovdje uginuli u Nigeriji. Nikad nije postojao na prvom mjestu.

Preporučeno
Ostavite Komentar