Glavni » general » Kako se mobilna tehnologija koristi u rješavanju problema HIV-a u Lesothu

Kako se mobilna tehnologija koristi u rješavanju problema HIV-a u Lesothu

general : Kako se mobilna tehnologija koristi u rješavanju problema HIV-a u Lesothu

Južnoafrička zemlja Lesoto uglavnom se sastoji od visoravni, gdje se mnoga sela mogu stići samo na konju, pješice ili laganim zrakoplovima. To znači da su majke i njihova djeca teško dostupne zdravstvene resurse. Na primjer, zemlja ima jednu od najviših svjetskih stopa HIV / AIDS-a s 23% od dva milijuna stanovnika koji žive s HIV-om. Dostupni su antiretrovirusni tretmani (ARTs), koji potiskuju HIV virus i zaustavljaju njegovo napredovanje. Međutim, samo jedna trećina od procijenjenih 19.000 djece u Lesotu živi s virusom primaju ART.

Korištenje mobilne tehnologije pokazalo se kao uspješan alat za rješavanje nekih izazova oko pristupa zdravstvenim uslugama, kao što je pristup prometu, u ruralnim područjima subsaharske Afrike. U Lesoto, partnerstvo između ViiV Healthcare, Zaklade Vodafone, Zaklade Elton John AIDS, ELMA filantropije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) rezultiralo je pokretanjem mobiliziranja HIV identifikacije i liječenja (MHIT).

Program je implementirao mobilne klinike u ruralna područja kako bi dosegla djecu - uključujući adolescente - i majke u teško dostupnim zajednicama, pružajući usluge primarne zdravstvene zaštite (uključujući antenatalne provjere i imunizaciju) i tražeći pojedince koji žive s HIV-om kako bi im pružili bolji pristup liječenju, pomoću mobilnih bonova na temelju novčanih sredstava, kako bi mogli doći do klinika ili bolnica. Za mnoge djece i majke ovo bi moglo biti prvi put da su primarne zdravstvene usluge dostupne. Osim toga, upotreba mobilne tehnologije omogućuje upravljanje, koordinaciju usluga i komunikacija kako bi podržao implementaciju programa.

Također pročitajte: Pro i kontra od Proxy mobilnih preglednika

Cilj programa MHIT je udvostručavanje broja djece u Lesoto u skrbi i liječenju u roku od tri godine, čime se osigurava da njihovo zdravlje i budućnost nisu ugroženi ili smanjeni zbog nedostatka pristupa HIV uslugama. Također ima za cilj unaprijediti primanje usluga koje se odnose na prijenos majke na dijete HIV-om kako bi se spriječilo da se više djece rodi s virusom.

Preporučeno
Ostavite Komentar