Glavni » general » Koliko programera zaista zarađuju od trgovina aplikacija?

Koliko programera zaista zarađuju od trgovina aplikacija?

general : Koliko programera zaista zarađuju od trgovina aplikacija?

Tamo idete -> @jonathanstark: 10 milijardi dolara isplaćeno preko 5 godina podijeljeno s 6 milijuna iOS-ova devs iznosi oko 333, 40 dolara po iOS razvojnom programeru godišnje, zar ne?

- Gospodine Mo (@Mister_Mobility) 10. lipnja 2013

Da; gore navedeni zvukovi upravo su u pravu. Jučer, Apple je najavio da imaju 6M programere na iOS i plaćaju ukupno 10B dolara prihoda tim programerima do datuma. To je ukupno 1.666, 67 USD po programeru, a rasprostranjeno je više od 5 godina, što iznosi samo 333, 33 USD po razvojnom programeru. Mnogi se razvijaju besplatno. Osim toga, većina razvojnih programera koji prodaju svoje aplikacije jasno ne čine dovoljno za zaradu od tih aplikacija. Razmislite da je Apple također tvrdio da je njihova isplata tri puta veća od onoga što je "sve ostale platforme u kombinaciji" isplaćivano i treba započeti s pitanjem . Koliko se programeri zaista zarađuju za život trgovine aplikacija?

Ne zvuči poput onih koji to čine. Mislim, možda prosječni dohodak razvojnih programera aplikacija Android u posljednjih pet godina bio je - $ 100? To je N15, 000; pravo? Cripes! To nije ni valjano kao mjesečni prihod.

Pretpostavljam da razvojni programeri zarađuju mnogo više od drugih kanala od trgovina aplikacija. Jedan takav kanal bi započeo raditi na ugovorima kako bi razvio aplikacije za korporacije, usluge i dr. Znaš, baš na isti način na koji su web developeri ugovoreni za postavljanje korporativnih web stranica. Pretpostavljam da bi prosječni razvojni programer izbacio freeware na trgovinama aplikacija kako bi pokazao svoju sposobnost, a zatim se trguje za takve poslove ugovora. To ima smisla. To mora biti, jer za svu buku koja je napravljena u vezi s zarađivanjem iz trgovina aplikacija, izgleda da samo sitni šačica programera zaradi nešto značajno od onih.

Također pročitajte: Besciljno lutanje Tizen OS-a

Aplikacije aplikacija jasno izravno pogoduju potrošačima, ali ne toliko razvojnim programerima. Emeka Okoye je programerica, a on ima ovo reći o tome:

@mister_mobility Samo malo ljudi zarađuje novac putem aplikacija za korisnike putem aplikacije. @jonathanstark

- Emeka Azuka Okoye (@EmekaOkoye) 10. lipnja 2013


Ja sam s njim na ovome. Vrlo malo programera zaradi novac od aplikacija potrošača putem trgovina aplikacija. Brojevi ne lažu.

Preporučeno
Ostavite Komentar