Glavni » general » Kako popraviti neispravan GPS signal na vašem pametnom telefonu

Kako popraviti neispravan GPS signal na vašem pametnom telefonu

general : Kako popraviti neispravan GPS signal na vašem pametnom telefonu

Ako redovito koristite navigacijske aplikacije kao što je Google Maps, znat ćete zašto je geolokacija na pametnom telefonu važna. Možete se izgubiti ako usluge lokacije na uređaju nisu ispravno postavljene. To može biti uzrokovano neispravnim prijamom GPS signala na pametnom telefonu. Također, fanovi Pokemon Go znaju sve o važnosti GPS signala; to je najvažniji čimbenik igre.

Prije svega, morate znati što je GPS. Akronim označava Global Positioning System. On pruža geolokaciju i informacije o vremenu GPS prijamniku bilo gdje na planetu. Vaš smartphone ima ugrađeni GPS prijamnik koji je povezan s softverom telefona putem upravljačkog programa. Sada, tri stvari mogu uzrokovati neispravan GPS signal u vašem uređaju. Oni su:

  1. Broj GPS satelita na vašoj lokaciji. Morate biti u vidokrugu najmanje četiri satelita da biste dobili točan signal.
  2. Kvaliteta GPS prijamnika vašeg pametnog telefona.
  3. Implementacija upravljačkog programa u operacijskom sustavu vašeg uređaja.

Kako poboljšati GPS signal na Android smartphoneu

Ako slučajno imate bilo koji od ovih problema, možda ćete dobiti neispravne GPS signale. Sada postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali GPS signal na Android smartphone uređaju. Provjerite sljedeće:

  1. Uključite način rada visoke preciznosti. Time biste brže iscrpili bateriju, no to bi vam olakšalo pronalaženje vaše lokacije putem WiFi i mobilnih mreža. Da biste omogućili način preciznosti, idite na Postavke> Lokacija i provjerite jesu li vaše usluge lokacije uključene. Sada, u odjeljku Lokacija, dotaknite Način i postavite na Visoku točnost.
  2. Vaš GPS se može isključiti kada se prebacujete iz aplikacije u aplikaciju. Da biste to spriječili, možda ćete morati instalirati GPS aplikaciju. Imajte na umu da ovo može isprazniti bateriju.
  3. Saznajte jesu li problemi s GPS-om na uređaju uzrokovani hardverskim problemima ili softverskim problemima. Preuzmite i instalirajte GPS Essentials . Na aplikaciji dodirnite Satellites i gledajte kako se uređaj povezuje s najbližim satelitima diljem zemlje. Ako se ne povezuje, postoji problem s hardverom. Možda negdje u blizini imate metalni predmet, ili je vaš telefon slučajno ometao signal. Ako se sateliti pojavljuju, ali vaš se uređaj i dalje ne može povezati, to je problem s softverom.
  4. Ponekad se uređaj drži na određenim GPS satelitima, čak i kada su izvan raspona. Da biste to ispravili, osvježite svoje GPS podatke. Preuzmite i instalirajte GPS Status i Toolbox. U aplikaciji idite na Izbornik> upravljajte A-GPS državom> Resetiraj. Nakon toga idite na Upravljanje A-GPS Državom> Preuzimanje. To će osvježiti vaše podatke i popraviti neispravni GPS signal.
  5. Ako sve ostalo ne uspije, možete dobiti vanjski GPS prijamnik. To možete povezati s telefonom putem Bluetootha.
Također pročitajte: Kako razviti aplikaciju za brzo prevođenje na zahtjev
Preporučeno
Ostavite Komentar