Glavni » general » Kako se računima e-pošte uklanjaju

Kako se računima e-pošte uklanjaju

general : Kako se računima e-pošte uklanjaju

Uvečer, ponedjeljak, 16. srpnja 2012. primila sam e-poštu na mojem Yahoo računu e-pošte na mojoj kupini. Bilo je od "Yahoo!" i glasi:

Poruka e-pošte za krađu identiteta, navodno iz Yahoo!

Dragi kupče,

Otkrili smo da je vaš račun e-pošte Yahoo dostupan na više računala i različitih lokacija. Preporučujemo da odmah nadogradite i osigurate svoj račun kako biste izbjegli obustavu.

Kliknite vezu u nastavku da biste ažurirali i osigurali svoj račun pomoću našeg novog sigurnosnog ažuriranja.
//mail.yahoo.com/secure=sign

Hvala vam.
Yahoo  ©.

Sada znam da sam kriv za "višestruke prijave" u svoje internetske račune zbog velikog broja aplikacija i uređaja koje upotrebljavam za pregledavanje internetom. Ipak, bio sam sumnjičav. Dok sam pregledavala i na mom laptopu, odlučio sam provjeriti e-poštu na svom laptopa pregledniku. Otvorio sam je i pročitao je ponovno, a sumnja je rasla. Zašto bi Yahoo! pošalji mi ovu poruku e-pošte, kad sam već sigurno prijavljen putem moje kupine?

Odlučio sam pratiti tu vezu i dovelo me do stranice koja je bila ALMOST IDENTIČNA za redovnu Yahoo! Prijava stranice za prijavu na poštu.

Zatim sam provjerio adresnu traku i vidio ovu adresu: " //sharonha.com/modules/yahoo.com/ "

Web adresa web mjesta za krađu identiteta.

Tako su moje sumnje bile osnovane! To je web-lokacija za krađu identiteta, koja bi imitirala legitimne račune e-pošte kako bi zavarala ljude da daju svoje podatke za prijavu računa za e-poštu!

Mogao sam otkriti taj neuredan pokušaj jer sam tech-pamet, a ja sam vrlo svjestan sigurnosti. Ali zamislite ogroman broj redovitih korisnika e-pošte koji nisu tehnički pametni! Čim vide Yahoo! logotip, jednostavno bi stavili pojedinosti o prijavi svojeg računa. I jednom kada se to učini, oni mogu i poljubiti svoje račune zbogom.

Također pročitajte: Cyanogen reborn: mobilni operativni sustav od strane korisnika, za korisnike

Prilikom surfanja na cijelom svijetu, budite vrlo oprezni o tome gdje se prijavljujete. Postoje mnoge lažne web-lokacije koje imituju legitimne komercijalne web-lokacije (kao što su facebook, Yahoo !, Gmail, Ebay, Paypal itd.) I trikove ljude da odustanu od osobnih i financijskih podataka za prijavu.

Preporučeno
Ostavite Komentar