Glavni » general » Kako dizajnirati uređaje osjetljive na dodir koji ne izgledaju i djeluju poput iPhonea

Kako dizajnirati uređaje osjetljive na dodir koji ne izgledaju i djeluju poput iPhonea

general : Kako dizajnirati uređaje osjetljive na dodir koji ne izgledaju i djeluju poput iPhonea

Prag ima informativan članak o tome kako se Android razvio dok je upravljao jasnim Appleovim dizajnom. Vergeova zapažanja pojačavaju točke koje sam napravio u mojim ranijim člancima, Aping Apple - Stupid, glupi proizvođači mobilnih uređaja i Appleov patentni pobjednik koji će unaprijediti inovaciju, a ne ugušiti. Evo izvoda iz ruba:

S tužbom, mislim da je bilo prilično očito da je Samsung bio jako inspiriran Apple i prošao kroz puno napora da se ravno kopirati ih u nekim područjima (izgled i dojam hardvera, potpuno redoing Android početni zaslon uključiti šarene zaobljene pravokutnike, itd. .)

To nije inovacija. No, Verge je nastavio pokazati kako je Google bio dovoljno pametan da bi izbjegao Samsungove gafove u ovom pitanju.

Pogledajte Googleove vlastite Nexus uređaje (imajte na umu da su uređaji Nexus dizajnirani i izrađeni Googleovim vrlo specifičnim diktihima, iako su ih proizveli netko drugi). S pametnim telefonima i tabletama Nexus, Google je "uspio zanemariti Appleove zahtjeve za ravnomjerno zaobljenim kutovima, čvrstu neutralnu prednju stranu, otvorenu prednju stranu itd. I to je još uvijek dobro dizajniran komad hardvera".

To je inovativno i kreativno. Google je u procesu dizajna vodio HTC, Samsung, Motorola i Asus kako bi izradio vrlo atraktivne uređaje koji nisu aplicirali nečije patentirane dizajne. Pametni momci. Ali Samsung očito nije obraćao pažnju na lekcije. Možda do sada.

U članku Verge također se ističe kako je Google "relativno pažljivo izbjeći izravno kopiranje Applea [Android UI], a postoje i neki prilično važni načini na koje se nastavljaju inovirati, a ne kršiti". Od kako su zaključani zaključani zasloni, ikone, popisi pomicanja, početni zaslon i pretraživanje uzastopnih iteracija Androida, jasno je da je Google napravio namjerne napore za otklanjanje Appleovih patenata.

Također pročitajte: ZTE Blade V8 Pro specifikacije i cijena

To je ono o čemu govorim. Vidite, patenti su patenti. Nema nikakve koristi od griping nad njima. Možete ili krenuti jasno i inovirati, ili ćete platiti da ih koristite.

Google je pametniji od Samsung.

naprijed
Na rubu se također može reći o budućnosti:

Sada kada Google ima znatno drugačiji, ali jednako polirani izgled i dojam vlastite za Android, trebalo bi im olakšati inoviranje bez kršenja ili kopiranja postojećeg rada. Osim toga, proizvođači bi trebali početi sve manje i manje mijenjati Android na svojim uređajima.

Da; proizvođači bi trebali prestati zabrljati s dionicama Android. Osobito Samsung i HTC. Dajte nam više dionica Android.

U povezanim vijestima ...
Ipak, unatoč ovom rješenju i svim analizama, rečeno mi je da je prodaja tvrtke Samsung porasla od trenutka odluke. Jesam li iznenađen? Nikako. To je ono što PR ljudi misle kad kažu da je bilo kakav publicitet dobar publicitet.

Preporučeno
Ostavite Komentar