Glavni » general » Kako kopirati dokumente na iOS uređaj s računala

Kako kopirati dokumente na iOS uređaj s računala

general : Kako kopirati dokumente na iOS uređaj s računala

Dolazeći iz pozadine Symbian, Windows Mobile i Android, kopiranje dokumenata s računala na moje pametne telefone uvijek je bio jednostavan proces. Osobno računalo priključujem na računalo pomoću USB kabela, računalo prepoznaje smartphone kao pogon i presto mogu kopirati i zalijepiti ili povući i ispustiti svoje datoteke.

iOS je različit čajnik ribe. Nema načina za pohranu podataka i nema datotečni sustav. Zapravo, iOS je sve o aplikacijama. Sjećam se da je nakon dobivanja iPhone 3GS prošle godine, čitač ovdje želio me sreća dobivanje moje datoteke na njega.

Iako je potrebno drugačiji put, nije nemoguće dobiti datoteke s računala na iOS uređaj. Metoda koju ću navesti u nastavku izbjegava rješenja za oblake poput DropBoxa i SugarSync. To je sve između vašeg iOS uređaja, USB kabela i računala.

Prva lekcija korištenja iOS vjerojatno je nešto što sam već spomenuo i što ću ponavljati: to je sve o aplikacijama. Kao takav, trebat će vam aplikacija koja prepoznaje vrste datoteka koje želite kopirati.

Za uredske dokumente imate iWork, QuickOffice (moj željeni) ili bilo koji drugi dostupni naslovi u App Storeu. Većina od njih su i komercijalne aplikacije, tako da morate malo loviti da biste pronašli besplatne.

QuickOffice, koji mi se sviđa, brine se za Word, Excel, PowerPoint, tekst i PDF datoteke. Instalirajte aplikaciju dokumenta po vašem izboru, a zatim slijedite ove korake:

  1. Priključite računalo na ipad pomoću USB kabela
  2. Pokrenite iTunes na računalu
  3. U odjeljku Uređaji lijevog izbornika na uređaju iTunes odaberite svoj uređaj
  4. Kliknite karticu Aplikacije i pomaknite se do dna stranice. Ako na vašem računalu imate aplikacije koje podržavaju dijeljenje datoteka, bit će navedene u lijevom odjeljku
  5. Kliknite aplikaciju i vidjet ćete popis dokumenata za tu aplikaciju na vašem ipadu s desne strane
  6. Da biste kopirali datoteku s računala na iPad, jednostavno ga povucite i ispustite na popis dokumenata. Također možete kliknuti gumb Dodaj pri dnu prozora iTunes i potražiti datoteku na računalu i odabrati datoteke koje želite kopirati
  7. Datoteka će se kopirati na vaš iPad. Imajte na umu da se može pregledavati i uređivati ​​samo unutar aplikacije u kojoj je kopirana
Također pročitajte: Savjet: Koristite BIS zajedno s Internet paketom paketa

Tamo idete - relativno jednostavan način za kopiranje vaših ne-medijskih datoteka (iTunes obrađuje medije) s računala na vaš iOS uređaj. sada možete pročitati (i urediti, ako aplikacija dokumenata ima mogućnosti uređivanja) u pokretu. Uživati!

Preporučeno
Ostavite Komentar