Glavni » general » Kako uhvatiti uljeze koristeći Haven app Edward Snowden

Kako uhvatiti uljeze koristeći Haven app Edward Snowden

general : Kako uhvatiti uljeze koristeći Haven app Edward Snowden

Uređaj Haven Edward Snowden koristi ugrađene senzore na vašem smartphoneu kako bi nadgledao vašu okolinu da bi otkrila uljeze. Ali želite li svoj pametni telefon glumiti Big Brother na tebi tako?

Uređaj Haven Edward Snowden prati vašu neposrednu okolinu pomoću senzora vašeg pametnog telefona. Djeluje skeniranjem za nagle promjene u vašoj sredini kako bi vas upozorio na uljeze.

Na primjer, to znači da će fotoaparat vašeg telefona stalno pretraživati ​​kretanje, mikrofon za zvukove i senzor ambijenta za promjene u rasvjeti, npr. Reći sjenu osobe koja je stupila u sobu.

To je zanimljiv koncept. Zapravo, zamislim da će jedan dan, ova aplikacija imati ugrađenu umjetnu inteligenciju (AI) i onda postati samosvjestan osobni tjelohranitelj. Mogućnosti su neograničene.

Evo cjelovitog popisa senzora s kojima utočište funkcionira:

  • Akcelerometar : pokret i vibracije telefona
  • Fotoaparat : kretanje u vidljivom okruženju telefona s prednje ili stražnje kamere
  • Mikrofon : šumovi u okolišu
  • Svjetlo : promjena svjetla od senzora ambijentalnog svjetla
  • Snaga : otkrijte da je uređaj isključen ili gubitak snage

Primjer toga kako se aplikacija Haven može koristiti je za praćenje vašeg doma ili ureda. Ispustite pametni telefon s aplikacijom instaliranom na vašem stolu kad izađete van i postaje čuvar u vašoj odsutnosti. Aplikacija će poslati informacije koje prikupljaju na vaš telefon - slike i druge informacije o osobama koje stupaju u vaš ured dok ste daleko.

Također pročitajte: Android Igre koje igram sada: 2. dio

Uopće nije CCTV kamera u kutu, a prosječni uljez neće misliti na pametni telefon koji je ostao na vašem stolu. Savršeno je kao super špijun. Aplikacija Haven pomoći će vam da ulovite nametnike.

Sada, tehnički dio: programeri kažu da se svi zapisnici događaja i snimljeni mediji mogu pristupiti daljinski putem servisa Tor Onion. To znači da se Haven mora konfigurirati kao usluga s lukom i zahtijeva da uređaj ima instaliran i pokrenut Orbot: Tor za Android. Znači ti trebaš neko znanje o tim stvarima ili nekoga tko zna znanje da si sve to podigao.

Davanje osobne privatnosti Da uhvatite uljeze

No, pružajući vam privatnost i zaštitu od uljeza, aplikacija Haven također se mora uvesti u vaš prostor. Imajući smartphone koji prati sve što se događa oko vas u svako doba na toj razini može biti zapanjujuće i predstavlja svoje vlastite rizike. Što ako netko udari u svoj račun Haven? Oni automatski imaju pristup detaljnim, intimnim informacijama o vašoj svakodnevnoj rutini, razgovorima itd.

Programeri, The Guardian Project, kažu da Haven "samo sprema slike i zvuk kada ih pokreće pokret ili glasnoća". Dakle, u idealnom slučaju, ne snimate slike niti slušate svoje razgovore u svakom trenutku. To je ponovno osiguranje, ali trebat će nam neovisne stranke kako bismo potvrdili kako to zapravo funkcionira. Srećom, aplikacija je open source, tako da ne bi trebalo biti previše teško učiniti.

Ali onda kada dobijete pravi ljudski tjelohranitelj, odričete se i neke privatnosti.

Aplikacija Haven Edward Snowden zvuči kao izvrsna ideja za ljude koji trebaju način zaštite svojih osobnih prostora i posjeda. Nije iznenađenje da iza njega stoji Edward Snowden. Zna kako je htio biti progonjen i stvorio je aplikaciju kako bi se riješio stvarni problemi vezani uz privatnost.

Također pročitajte: Evo kako pripremiti svoj automobil za dugotrajnu pohranu

Haven je trenutno dostupan u otvorenoj beta verziji i može se preuzeti OVDJE.

Preporučeno
Ostavite Komentar