Glavni » general » Kako aktivirati funkciju razdjelnog zaslona

Kako aktivirati funkciju razdjelnog zaslona

general : Kako aktivirati funkciju razdjelnog zaslona

Android 7.0 Nougat bio je veliki skok za seriju Android i bio je upakiran s puno novih značajki koje su pomogle operativnom sustavu što je moguće tekućine i bešavne. Dio dodataka funkcijama operacijskog sustava jest mogućnost dijeljenja zaslona uređaja u dvije jednako polovice i istodobno pokretanje dviju aplikacija.

Zamislite da prikazujete aplikaciju banke i koristite jedan od tih proračunskih uređaja koji je slab u multitaskingu. Došli ste do točke i trebali biste unijeti svoj OTP i trenutak kada napustite aplikaciju banke u SMS ulaznu poštu, aplikacija banke zatvara se i morate početi sve iznova. Zamislite frustracije. Zaslonska funkcija zaslona također je jedna od najcjenjenijih funkcija na nugatu.

Ova je funkcija tako važna, ona je također prisutna u najnovijem Android 8.0 Oreo, ali u mnogo poboljšanoj verziji. Nedavno sam upoznao prijatelja i raspravljali smo, a ja sam razgovarao o podijeljenom zaslonu, a na moju čuđenje nije ga mogao aktivirati. To mi je potaknulo da napravim članak o tome.

Aktiviranje podijeljenog zaslona na uređaju sa sustavom Android na Androidu 7.0 i novijoj verziji jest komad kolača ako znate kako to učiniti, ali uzgojni zadatak ako ste početnik tog polja. Evo nekoliko jednostavnih koraka za aktiviranje i uživanje u funkciji.

Korak 1: prvo morate aktivirati način razvojnog programera. To nije stvarno obvezno, ali to bi vam pomoglo da prisilite neke aplikacije koje nisu bile oblikovane za rad s funkcijom podijeljenog zaslona radi rada sile. Da biste to učinili, otvorite Postavke> O ovom uređaju> Izgradite broj. Kada se tamo, kliknite na Graditi broj nekoliko puta dok ne dobijete obavijest da ste sada programer.

Također pročitajte: BlackBerry partneri Samsung na tržištu poduzeća; najavljuje nova rješenja

Korak 2: Jednom kada ste u programu razvojnog programera, pomaknite se do kraja stranice i omogućite opciju "Snimi aktivnosti da biste promijenili veličinu". Kada to učinite, ponovo pokrenite uređaj da biste aktivirali tu mogućnost. Kada ponovo pokrenete uređaj, čak i one aplikacije koje nisu obično kompatibilne s opcijom podijeljenog zaslona moći će se prikazivati ​​podijeljenim načinom rada.

3. korak: kliknite gumb nedavno i kliknite i držite otvorenu aplikaciju, a zatim ga povucite na gornji dio zaslona. Kada to učinite, vidjet ćete da je zaslon podijeljen na dva.

Preporučeno
Ostavite Komentar