Glavni » general » Povijest se ponavlja - Fragmentacija od Symbian do Android

Povijest se ponavlja - Fragmentacija od Symbian do Android

general : Povijest se ponavlja - Fragmentacija od Symbian do Android

Koliko vas se ovdje sjećate Symbian UIQ, Symbian S60 i Symbian S80? Ovo su bile tri grane Symbian OS nekoliko godina unatrag. Iako su svi Symbian u srži, bili su različiti u sposobnostima i korisničkom sučelju. Oh, a Symbian S60 imao je samo neke ulomke - S60 3. izdanje (paket s značajkom 1, značajka paketa 2, paket s značajkom 3) i S60 5. izdanje. Lud; pravo?

Symbian je ozbiljno kritiziran prije nekoliko godina za ovu vrstu fragmentacije.

Nevjerojatno, ta razina fragmentacije je ono što sada nalazimo s Android OS-om. Kao posljednji račun, imamo Android 1.6, Android 2.1, Android 2.2, Android 2.3 (i njegove inačice). Sada kako bi stvari bile gore, imamo Baiduov Yi (prilagođen Androidu) i Amazonov običaj Android OS, koji proizvode dvije otvorene grane ili vilice daleko od običnog Androida.

Bio sam jedan od onih koji su rekli da će se takva vrsta fragmentacije dogoditi i na Androidu, iako sam se za to trudio.

Kako će zajednica razvojnih programera odgovoriti na ovo? Hoće li potrošači pronaći ovu fragmentaciju zbunjujućim? Što se događa kada aplikacije koje se pokreću na standardnom Androidu ne prikazuju na Yi ili Amazonovom prilagođenom poslu? Već postoje aplikacije koje se pokreću na uređajima sa sustavom Android 2.2, ali ne i za njihove 2.1 partnere.

Što misliš da imaš svoje mišljenje?

Preporučeno
Ostavite Komentar