Glavni » general » Evo što će se dogoditi ako Nigerijski telcos blokira WhatsApp pozive

Evo što će se dogoditi ako Nigerijski telcos blokira WhatsApp pozive

general : Evo što će se dogoditi ako Nigerijski telcos blokira WhatsApp pozive

Još jednom, nigerijski telcos pobjeđuju umorni bubnjevi o tome kako usluge poput Callova (glasovnih i video) i ostalih usluga jedu u svoj prihod. Očigledno, oni od nas koji kupuju podatke iz vaše mreže za izradu glasovnih i videopoziva na uslugama WhatsApp, Skype, BBM i drugima koštaju telefone nevjerojatnu NGN 20tn. Kako bi se to utjecalo na knjige računa, telcos žele blokirati te usluge.

Dopustite mi da budem što jasniji što je to moguće: ovaj plan blokiranja WhatsApp poziva i drugih poput njega je bollocks. Plaćamo za podatke da bismo ih obavili. Zašto ne biste samo dobili više pretplatnika za kupnju većeg broja podataka i ubiti njihova ubojstva?

Je li Nigerija prva zemlja na svijetu gdje ljudi upućuju WhatsApp i Skype pozive? Kako su telekomunikacijski centri u SAD-u, Velikoj Britaniji, Italiji, Japanu, Kini, Indiji i drugdje pretvorili poziv na WhatsApp financijsku korist? Tko su praznine iza ovog lijenog pristupa?

Cijeli svijet se kreće naprijed, a nigerijski telcos žele vratiti moonwalk u kameno doba? Je li vlada infiltrirala u redove teleksa? Jer u Nigeriji, samo u vladinim krugovima, ovakav harebrained pristup dobiva se i provodi. Znate, kao i nekoliko politika u posljednjih godinu dana koje su nas odvele natrag do 80-ih i ranih 00 godina.

Ako Nigerijski Telcos blokira WhatsApp pozive

U svakom slučaju, pijanci ne rade ništa. Akcije su sve. Evo što savjetujem Nigerijanima da u slučaju da telcos blokiraju Skype i WhatsApp pozive.

  1. Prestani kupovati podatke s bilo koje mreže koja implementira takav blok.
  2. Za potrebe vaših podataka prebacujte se na mreže samo podataka kao što su Smile, Ntel ili Spectranet za sve vaše potrebe podataka. Budući da su samo za podatke, žele da napravite sve Callove i Skype pozive koje možete napraviti. Podaci su jedini dohodak.
  3. Da bi koristili one mreže samo za podatke, njihove SIM kartice rade na kompatibilnim telefonima. Ili samo kupite mifi i stavite SIM u nju za upotrebu.
Također pročitajte: Nemamo namjeru regulirati WhatsApp, ostale usluge OTT - NCC

To je stvarno tako jednostavno. Pretplatnici će omogućiti onim mrežama koje žele zaraditi više novca od glasa i podataka da to učine. Vidjet ćemo mogu li si priuštiti da izgube crme de la crème svojih pretplatnika podataka.

Prije 12 mjeseci, regulatorno tijelo nigerijskog telekomunikacija javno je izjavilo da ne planiraju regulirati Callove usluge i slične usluge. Bez obzira na to je li NCC praćen ili ne, telcos koji blokiraju OTT usluge (Mobility 101: Što je OTT) bit će vrlo skupe pogreške od strane mreža. Žele pokrenuti rat koji ne mogu pobijediti.

PS : Ako NCC odustane i stigne u krevet s telekom kako bi zahtijevao od navedenih operatera samo za podatke da blokiraju OTT usluge, tražit ćemo druge načine, a mi ćemo educirati pretplatnike o tome kako ih koristiti. Međutim, to se događa, nigerijski pretplatnici neće dopustiti ovu ludost. Mi, pretplatnici, osvojit ćemo ovaj.

Ovo je 2017. Nitko ne bi trebao zaključati što internet pretplatnici mogu učiniti ili ne učiniti s podacima koje su plaćali. Uostalom, to je besplatan podatak. * kapi mikrofon *

Preporučeno
Ostavite Komentar