Glavni » general » Evo što uzrokuje šum na vašem automobilu kad vozite

Evo što uzrokuje šum na vašem automobilu kad vozite

general : Evo što uzrokuje šum na vašem automobilu kad vozite

Kad god čujete zvuk kucanja ili zvuk udarca iz vozila, to je znak da nešto nije u redu. To bi mogla biti rezultat nedostatka podmazivanja, znak da je nešto slomljeno, ili će se nešto probiti. Sada, neki motori imaju normalan zvuk otkucanja, što je uzrokovano električnim komponentama poput releja i injektora. Također, sam motor proizvodi neku buku, okrećući način na koji to radi. Međutim, općenito, motori bi trebali napraviti samo mekanu, otkucavajuću buku. Ne bi trebalo biti zvuk udaranja. Ako vaš motor razvije šum kucanja tijekom vožnje, možda ćete primijetiti upozoravajuću svjetlost na ploči s instrumentima i obavijestiti vas da postoji problem. Ako je to crveno svjetlo, morate se odmah zaustaviti. Ako je žuto, možete upravljati motorom dok ne dođete do mehaničara.

Sada, prva stvar koju biste trebali provjeriti kada primijetite da kucaju buka iz vašeg motora je razina ulja. Najčešći uzrok niske razine ulja je curenje ulja. To može biti vanjsko ili interno. Da biste doznali imate li vanjski curenje ulja, provjerite pod ispod vašeg vozila ujutro. Ako ne vidite nikakva vanjska ulja, tada bi curenje moglo biti unutarnje. Postoji mnogo izvora unutarnjih propuštanja ulja. To uključuje klipne prstenove, brtve vodiča ventila, o-prstenove i tako dalje. Ako vaš motor gori ulje preko klipnih prstenova ili brtvila ventila, vidjet ćete plavi dim iz ispuha.

Također, drugi uzroci zvukova otkucaja mogu biti iz raznih dijelova motora. Na primjer, istrošeni režnjevi bregastog vratila mogu uzrokovati otkucavanje u gornjem motoru. U donjem motoru, istrošena ležajevi radilice i klipnjače mogu uzrokovati takvu buku.

Također pročitajte: Hyundai Sonata 2015 sinkronizira se s Android telefonom; radi i druge cool stvari

Kada vaš motor razvije takve zvukove kucanja ili šumove, ne postoji brz popravak. Morate zamijeniti neispravne dijelove ili zamijeniti cijeli motor. Jednom kada motor ima nisku razinu ulja da bi se zvonila, obično je prekasno. Stoga je iznimno važno da uvijek mijenjate svoje ulje, čak i ako ne obavljate drugo održavanje na vašem vozilu.
Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar