Glavni » general » Evo telefona koji obavlja telefonske pozive bez baterije

Evo telefona koji obavlja telefonske pozive bez baterije

general : Evo telefona koji obavlja telefonske pozive bez baterije

Telefonski pozivi su među najvažnijima naših telefona. Stoga, značajka koristi velik dio baterije telefona, pogotovo ako izvršite mnogo poziva. Međutim, što ako je stvoren telefon koji ne koristi vašu bateriju? Što je s telefonom koji može obavljati telefonske pozive bez baterije? Istraživač na Sveučilištu Washington stvorio je prototip takvog uređaja. Ako ovaj koncept oživljava, drastično će promijeniti način na koji koristimo naše telefone da bismo uputili pozive i obavili druge poslove.

Ovaj prototip kreirao je Joshua Smith, istraživač na laboratoriju računarstva i elektrotehnike Sveučilišta Washington. G. Smith je proveo godine u razvoju prototipa, koji može obavljati telefonske pozive bez prisutnosti fizičke baterije. Prema Smithu, tehnologija se može razviti, a već je počela raditi, koja može privući energiju iz okruženja i bežičnih prijenosnih signala, što naziva "Backscatter".

Ta je tehnologija nadahnuta idejama sovjetskih špijuna tijekom hladnog rata. Špijuni su koristili posebne greške, koje su bile pogonjene specifičnim radiofrekvencijama. Te su frekvencije također korištene za prijenos podataka kroz proces zrcaljenja. Smith i njegov tim shvatili su kako stvoriti održivu bazu koja bi mogla biti ugrađena u moderne ćelije kule kontroliranjem i optimizacijom procesa zrcaljenja koristeći suvremeni softver. Trenutačno, tim je više usredotočen na komunikaciju putem telefonskih poziva bez baterije, iako se nadaju da će pronaći način da tehnologija radi za druge stvari.

Prema izvješćima, tim je već napravio prvi telefonski poziv pomoću ove tehnologije. Međutim, upravo sada postoji mnogo ograničenja. Kvaliteta zvuka na uređaju i dalje je prilično loša, na primjer. Uređaj je i dalje analogan, što znači da istodobno nije moguće razgovarati i slušati. Nadalje, uređaj sada ne gleda ništa blizu telefona. Trenutno istraživački tim ima velike nade za uređaj. Nadajmo se uskoro da će prvi pametni telefon napraviti telefonske pozive bez baterije.

Također pročitajte: Budget 4G Smartphone: Zopo Hero 2 specifikacije

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar