Glavni » general » Evo kako stvoriti ZIP datoteku na MacOS-u

Evo kako stvoriti ZIP datoteku na MacOS-u

general : Evo kako stvoriti ZIP datoteku na MacOS-u

Skupljene datoteke su datoteke koje su komprimirane da bi smanjile veličinu datoteke, čime bi ih bilo lakše učitati i preuzimati. Korisnici Mac-a možda žele znati kako koristiti te datoteke za prijenos podataka iz raznih razloga. Sada, kada trebate prenijeti velike količine podataka, to bi moglo značiti dugo vremena provedeno na taj način, što možda nije prikladno, pa je potrebno napraviti ZIP datoteku.

Prilikom komprimiranja tih datoteka postaje način lakšeg i bržeg prijenosa tih datoteka. To se obavlja na dva načina: ili sustav uklanja viška u datotekama, koji se kasnije mogu ponovno stvoriti (bez kompresije bez gubitaka), ili sustav potpuno uklanja nepotrebne dijelove. To je poznato kao gubitak kompresije, a to znači da vaše datoteke neće biti isti kao i prije. Komprimirane datoteke se pakiraju u različite formate arhive, uključujući ZIP i RAR. Kada preuzmete komprimiranu datoteku, morat ćete izvaditi sadržaj ili ih otvoriti. Evo kako stvoriti ZIP datoteku na Mac računalu:

MacOS ima izgrađen-in alat za komprimiranje i otkidanje datoteka. Dakle, stvaranje ZIP datoteke na Macu je vrlo jednostavna. Da biste to učinili, najprije pronađite datoteku ili skupinu datoteka koje želite komprimirati. Za jednu datoteku jednostavno kliknite desnom tipkom miša i odaberite Sažimanje. Automatski, ZIP datoteka će biti kreirana u istoj mapi kao izvorni, koji će i dalje biti prisutan.

Za komprimiranje više datoteka u ZIP datoteku, odaberite ih sve, a zatim desnom tipkom miša i odaberite Sažimanje X stavki, a X je broj istaknutih stavki. Jedna datoteka arhive pojavit će se u istoj mapi kao i izvorne datoteke.

Također pročitajte: Zašto biste trebali dobiti tabletu Bamboo D700

To je za stvaranje ZIP datoteke. Sada, da biste raspakirali zip datoteku, jednako je jednostavno kao i stvaranje. Sve što trebate učiniti je kliknuti desnom tipkom miša ZIP datoteku koju želite otvoriti, a zatim zadržite pokazivač miša iznad otvora s. Dalje, odaberite Achieve Utility ili program za razbijanje treće strane ako ga imate. Automatski, MacOS stvara novu mapu koja sadrži zipne datoteke na istom mjestu kao i izvorna datoteka.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar