Glavni » general » Evo kako su vrhunske kineske marke učinile 2015. godine

Evo kako su vrhunske kineske marke učinile 2015. godine

general : Evo kako su vrhunske kineske marke učinile 2015. godine

Kina je uskrsla i postala najveće tržište pametnih telefona na svijetu - a na tom je porastu broj kineskih brandova koji vraćaju ogromne prodajne brojke koje odgovaraju i nadmašuju gotovo sve svoje ne-kineske konkurente. Kinezi su postali toliko jaki da samo Apple i Samsung stoje ispred njih u smislu prodajnih brojeva.

Ispod su najprodavaniji kineski brendovi na globalnoj razini, a njihovi brojevi pošiljaka:

1. Huawei: 108 milijuna
2. Lenovo: Preko 71 milijuna (nepotvrđeni)
3. Xiaomi: 70 milijuna
4. Oppo: 50 milijuna
5. TCL: 46 milijuna (nepotvrđeni)

Unatoč kupnji tvrtke Motorola od strane tvrtke Lenovo, brand nije mogao povući pred Huawei (globalni brand branda pametnog telefona broj 3). Xiaomi nije uspio iskoristiti svoj raniji zamah gurajući teške brojke, što je malo razočaranje. Sve smo očekivali od Huaweija, Lenova i Xiaomija do kraja 2015. godine. Završili smo s Huaweijevim povlačenjem naprijed i ostavivši ostala dva da se skoče na sljedećem mjestu. Oh, dobro.

Sve u svemu, 2015 je bila vrlo dobra godina za kineskim brandovima pametnih telefona. Možda će jednoga dana kineska robna marka pomići Samsung i Apple da preuzmu globalno mjesto na prvom mjestu. Prije mnogo godina, ta se ideja zvučala daleko odmaknuta. Više ne zvuči kao takva divlja ideja.

Preporučeno
Ostavite Komentar