Glavni » general » Evo kako onemogućiti skočne prozore za obavijesti usluge Android Nougat

Evo kako onemogućiti skočne prozore za obavijesti usluge Android Nougat

general : Evo kako onemogućiti skočne prozore za obavijesti usluge Android Nougat

Za sva poboljšanja koja Android 7 Nougat donosi na stol, nevjerojatno je kako je Google razbio sustav obavijesti ne ostavljajući na način da onemogućuje skočne prozore koji se zovu peeking bez isključivanja svih obavijesti. Trenutačno Android Nougat omogućuje vam isključivanje svih obavijesti - skočne prozore, zvukove i vibracije. Ne možete isključiti samo skočne prozore i primati zvučna upozorenja. To nije nešto što su dečki u Googleu dobro promišljali.

Uvijek sam pronašao nametljive popupne obavijesti. Sjećam se kada je Facebook Messenger uveo chat glave - što je fantastično ime za pop-up obavijesti. Bilo je to najskuplje iskustvo ikada. Srećom, Facebook ima dovoljno smisla pružiti korisniku mogućnost da ga isključi.

Zato možete zamisliti moju tjeskobu po prvi put kada pokupim Android 7 Nougat smartphone i obavijesti su se pojavile posvuda. Ovaj svibanj neće biti veliki problem za ljude koji nemaju puno povezanih aplikacija, ali u mom redak radu stalno primam obavijesti na svom pametnom telefonu. Imajući tons pop-up prekidanje onoga što trenutno radim je tako nametljiv i dosadan.

Googleova nedosljednost u ovom pitanju zabrinjava. Opcija onemogućavanja obavijesti na glavi nije bila ugrađena u Android 5 Lollipop i morala sam upotrijebiti aplikaciju HeadsOff da to učinim. Tada je Google stavio opciju onemogućavanja obavijesti skočnih prozora na Androidu 6 žalfica.

Pokušao sam sve u knjizi, bez uspjeha, ali konačno mi se bogovi mobitela nasmiješili. App HeadsOff koji je radio za Lollipop ne radi za Nougat. No, programer aplikacije opet je došao do spasenja.

Također pročitajte: Ponovno bicikliranje mobilnosti - stylus se može vratiti na modu

Kako onemogućiti skočne prozore s obavijestima o Androidu Nougat 7

Developer iza HeadsOff, Jawomo (bivši Jamworks), stvorio je sestrinu aplikaciju pod nazivom noHeadsUp (Android 7.0+) i to dobro obavlja posao. Instalirao sam aplikaciju, postavio je i odmah se oprostio od neželjenih pop-up obavijesti koje je Google nametnuo meni.

Ako pronađete obavijesti o heads-upu kao ometanje, samo prijeđite u Trgovinu Play da biste preuzeli noHeadsUp (Android 7.0+). Dajte riječi zahvalnosti i Jawomuu. U međuvremenu, Google se mora probuditi i shvatiti da je izbor korisnika u toj stvari neophodan. Dosta s prigušenim. Omogućite Android korisnicima da onemogućuju skočne obavijesti bez isključivanja svih ostalih obavijesti.

Preporučeno
Ostavite Komentar