Glavni » general » Evo koraka koje Facebook poduzima u borbi protiv lažnog dijeljenja vijesti

Evo koraka koje Facebook poduzima u borbi protiv lažnog dijeljenja vijesti

general : Evo koraka koje Facebook poduzima u borbi protiv lažnog dijeljenja vijesti

U novije vrijeme došlo je do ogromne količine lažnih internetskih stranica na Internetu, a oni dijele puno hogwash-a. Lažna razmjena vijesti uzrokuje mnogo problema za ljude. Na primjer, Hilary Clinton optužena je za pokretanje dječjeg seksualnog prstena na nekoj web stranici. Pad je toga da je jedan čovjek uzeo pištolj u pizzeriju i otvorio vatru na ljude. Ovo nije dobro.

Jedan od načina na koji te pseudo-web stranice šire svoje podatke je putem Facebooka. Obično, neka web mjesta stvaraju lažne vijesti, a zatim ga dijele na Facebooku, nadajući se da će generirati smijehe i promet. Međutim, ti dijelovi često uzrokuju ozbiljne posljedice (vidi napadača u restoranu iznad). To stavlja Facebook u lošem svjetlu, jer je to najlakše mjesto za dobivanje vijesti ovih dana. Kao takav, Facebook poduzima korake kako bi identificirao i borio se s ovim lažnim web stranicama.

Facebook je zakletio kako bi spriječio neobične članke o vijestima da dosegnu korisnike. Stoga su postavili neslužbenu radnu skupinu za kategorizaciju stranica na temelju njihovog sadržaja.

  1. Prema izvješću na Facebook Newsroomu, "Kategorizirali smo stranice da bismo utvrdili jesu li objavljivali neželjenu poštu ili pokušavali igrati igru ​​tako što rade stvari kao što su tražeći korisnike, komentare ili dionice". U osnovi, to znači da će proučiti postove i utvrditi jesu li zapravo rekli nešto vrijedno čitanja ili samo ribolov onih slatkih, slatkih sladokusaca.
  2. Nadalje, inženjeri na Facebooku razvili su model koji bi utvrdio jesu li postovi autentični ili ne. Ovaj model temelji se na ponašanju čitatelja prema postovima. Ti se postovi i dalje prikazuju na feedu vijesti; međutim, najvjerojatnije neće utjecati na vas, budući da će autentični postovi biti viši. Razmotrit će čimbenike poput vašeg odnosa s dijeliteljem članka, brojem pozitivnih ocjena, dionica i komentara.
Također pročitajte: Neki problemi s iPhone baterijama i kako ih popraviti

Lažni fenomen vijesti zasigurno je okupio nekoliko neprijatelja. Međutim, Facebook je na njihovom slučaju. Dakle, budite sigurni da u skoroj budućnosti vjerojatno nećete vidjeti stvari poput "Predsjednik Muhammadu Buhari je mrtav! Kliknite da saznate više! "

Preporučeno
Ostavite Komentar