Glavni » general » Evo nekoliko savjeta o čišćenju pametnih telefona

Evo nekoliko savjeta o čišćenju pametnih telefona

general : Evo nekoliko savjeta o čišćenju pametnih telefona

Sigurno ste vidjeli puno savjeta i trikova o tome kako očistiti telefon. To se obično odnosi na unutarnju pohranu, RAM i softver na uređaju. Međutim, jeste li razmišljali o čišćenju vanjskih dijelova uređaja?

Dobro je čišćenje vanjskog dijela vašeg smartphone uređaja neko vrijeme. Pomaže vam u očuvanju pametnog, potpuno novog izgleda vašeg uređaja i održavanju uređaja bez štetnih bakterija. Da; bakterije. Možda niste mnogo toga mislili, ali tijekom dana dodirnete mnoge stvari i povremeno uzmite telefon između njih.

Evo nekoliko savjeta o čišćenju pametnih telefona:

  1. Ako ste dotaknuli hranu, prljavštinu ili bilo što drugo što bi moglo imati klice, operite ruke prije nego što podignete slušalicu kako biste izbjegli nastajanje bakterija.
  2. Zaslon je prvi dio uređaja koji privlači mrlje i prljavštinu. Zato vaš zaslon bi trebao dobiti što je moguće više pozornosti. Probijte komad tkanine od mikrofibra preko zaslona. Također, možete koristiti malo vode ako je moguće. Budite pažljivi, tako da ne dobijete vodu na zaslonu. Svakako isključite zaslon ako koristite vodu. Također, provjerite je li voda bez kemikalija, što može utjecati na premaz na zaslonu.
  3. Tijelo vašeg pametnog telefona jednako je važno kao i zaslon. Da biste ga očistili, upotrijebite pamučni vrh umočen u slabu alkoholnu otopinu. Pokušajte smanjiti količinu vlage. Također, možete upotrijebiti kombi komprimiranog zraka. Za rupe za zvučnike možete koristiti čačkalicu. Ostanite bez dezinficijensa i sredstava za čišćenje kućanstva. Nisu namijenjeni za čišćenje pametnih telefona. Ako niste sigurni što ćete koristiti za čišćenje telefonskog slučaja, provjerite kod svog proizvođača. Obično ovisi o materijalu, iako. Za plastiku možete koristiti vodu i malo trljanje alkohola. Za metalne kutije držite se vodom, a kod kožnih predmeta koristite čistač kože.
  4. Obratite pažnju na temperaturu vašeg uređaja. Pregrijavanje može utjecati na smartphone na nekoliko načina, uključujući oštećenje slučaja. ako koristite slučaj i nalazite se u toplom okruženju, izvadite uređaj iz zaštitnog pokrova kako biste spriječili povećanje temperature.
  5. Ako niste sigurni u čistoću osobe ili zdravstvenog stanja, izbjegavajte ostavljanje telefona.
Također pročitajte: BlackBerry FAQ

U pravilu nemojte podcjenjivati ​​učinak čistoće vašeg pametnog telefona; dodirujte svoj telefon stotinama puta dnevno i lako može biti zdravstvena opasnost ako se ne brine.

Osim gore navedenih savjeta, imate li još nešto što možete učiniti da biste telefon držali u dobroj formi? Podijelite savjete o čišćenju pametnih telefona u odjeljku s komentarima.

Preporučeno
Ostavite Komentar