Glavni » general » Grupa projektira AR projektor koji radi na pretrpanom stolu

Grupa projektira AR projektor koji radi na pretrpanom stolu

general : Grupa projektira AR projektor koji radi na pretrpanom stolu

Inženjeri sa Sveučilišta Carnegie Mellon (CMU) u Pennsylvaniji, SAD, razvili su projektor povećanog stvarnosti sposoban za interakciju s korisnikom i okolinom na kojem projektira sliku. Ideja za projektiranje virtualne slike na površinu i povezivanje korisnika s njom u posljednje je vrijeme predmet brojnih istraživačkih napora. Međutim, neki od tih napora su ga napravili na tržištu. Ipak, postojeća rješenja imaju ograničene mogućnosti, s obzirom na činjenicu da se od njih očekuje da pripreme radni prostor za njih. Međutim, čini se da je projekt CMU AR riješio ovaj problem.

Prootip AR projektor stvoren je s malim resursima u kratkom vremenu. Djeluje dobro na čistoj površini. Ipak, gdje se ističe, nalazi se na pretrpanom stolu. Tamo, on ne doživljava nikakve inhibicije pri projiciranju slike na stol stoljećima s predmetima. Tehnologija senzora dubine koja napaja uređaj omogućuje da prepozna ruke korisnika, kao i druge komercijalno dostupne alternative. Međutim, ona također identificira druge predmete poput knjiga, prijenosnih računala, vakuumskih tikvica i tako dalje.

Kad se detektira, mjesto stranog objekta se koristi kao referentna točka za projektor da preuredi sliku koja prikazuje na danoj površini. To znači da se projektor prilagođava svakoj određenoj površini, umjesto da korisnik mora prilagoditi radni prostor na uređaju. Stvoritelji ovog povećanog stvarnog projektora, CMU-ove grupe Future Interfaces, počeli su raditi na ovom projektu s ciljem otklanjanja najvećeg problema s suvremenim AR projektorima, što je prostor. s ovim uređajem, grupa je sigurno napravila proboj.

Također pročitajte: Moj privremeni progon iz BBM [Mister Mobility]

Ovaj AR projektor je samo prototip upravo sada. Nema uvjeravanja da će ova tehnologija ikada biti komercijalizirana. Međutim, ako su AR projektori ikada postali mainstream, CMU prototip vjerojatno će biti popularno rješenje. Više detalja o ovom jedinstvenom projektu može se dogoditi u budućnosti.

Izvor

Preporučeno
Ostavite Komentar