Glavni » general » Google će objaviti puno predviđeni OS Chrome do četvrtog tromjesečja 2010. godine

Google će objaviti puno predviđeni OS Chrome do četvrtog tromjesečja 2010. godine

general : Google će objaviti puno predviđeni OS Chrome do četvrtog tromjesečja 2010. godine

Da, sada je službeni; mnogo hiperirani OS Chrome bit će objavljen proizvođačima i u divljini oko četvrtog kvartala ove godine. Googleov potpredsjednik Sundar Pichai je to najavio na forumu COMPUTEX Cloud Computing. Ovaj forum za obuku u oblaku predstavio je rukovoditelje Google, ARM i Quanta Computers.

OS Chrome u početku će biti dizajniran za rad na prijenosnim računalima i drugim mobilnim uređajima umjesto punom puhano Računala i Notebook Prijenosna računala. Očekuje se da će se natjecati s Microsoftovim Windows 7 i drugim operativnim sustavima.

Potvrda tvrtke nameće se kako bi proizvođačima hardvera stvorio kvalitetan uređaj za korisnike. OS Chrome ograničit će određenu prilagodbu kao što je korisničko sučelje u početku kako bi podržao jedno korisničko iskustvo u svim svojim operacijskim sustavima. To je slično onome što Microsoft radi sa svojim Windows telefonom 7.

Trgovina web-aplikacija Chrome otvorit će se istodobno kako bi pojedinci mogli preuzeti web-aplikacije koje se zatim mogu instalirati na uređaj sa sustavom Chrome. " Za Chrome OS, usredotočeni smo na prijenosna računala za ovu godinu ", rekao je Googleov potpredsjednik na Computexu.

Naravno, vijest je dobrodošla, budući da je jedna od karakteristika OS-a Chrome brzina. U usporedbi sa sustavom Windows 7 koji traje nekoliko minuta za dizanje, Chrome se očekuje da će se pokrenuti za nekoliko sekundi. Sam operativni sustav je rijedak i uvelike će se oslanjati na računalstvo u oblaku i web aplikacije pa stoga postavlja pitanje hoće li se sam OS Chrome ne natjecati s Googleovim operativnim sustavom Android. Kao što je sada, Android se može prikazivati ​​na mobilnim uređajima, uključujući telefone, tablična računala, pa čak i prijenosna računala. Drugim riječima, Chrome i Android će se boriti za istu nišu.

Također pročitajte: BlackBerry neće napraviti proračun Smartphone

Na pitanje o tim relevantnim pitanjima o raspravi Chromea i Androida, gospodin Pichai je rekao da će "pružanje platformi otvorenog koda omogućiti tržištu da najbolje odluči o tome koji operativni sustav najbolje funkcionira na masovnom tržištu ". Android je ozbiljno preuzeo; stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će se Chrome OS razvijati.

Za sada ćemo samo čekati i vidjeti hoće li OS Chrome dati Microsoftu ili Appleu pravi izazov kada postane dostupan u 4. kvartalu ove godine.

Preporučeno
Ostavite Komentar