Glavni » general » Google je kupio Motorola za više od patenata

Google je kupio Motorola za više od patenata

general : Google je kupio Motorola za više od patenata

Prošlog mjeseca vijest o Googleovoj akviziciji tvrtke Motorola šalje šokove kroz mobilnu industriju. Naravno, vrlo brzo nekoliko apologista ustane da kažu da je kupnja bila o patentima u Motorola's cica. Nisam mislio tako.

Sada, službeno. Evo riječi Googleovog predsjedatelja Eric Schmidta:

"Učinili smo to više od patenata. Mi zapravo vjerujemo da Motorola tim ima neke nevjerojatne proizvode koji dolaze ", a dodala je da je, " Mi smo uzbuđeni da imaju liniju proizvoda, koristiti marku Motorola, arhitektura proizvoda, inženjeri. Ovi momci izmislili su RAZR. Dobro ih znamo jer su korisnici Google Apps. "

Izvor

Dođite momci, sav taj novac samo za patente? To se neće dogoditi. Google je uvijek imao oči na hardveru, a sada su imali ruke na njemu.

Dok su Android partneri javno izjavili da su sretni zbog stjecanja, po mom mišljenju to je samo PR. U stvarnosti se stvari značajno promijenile.

Za jednu, korejska vlada nedavno je spomenula da planira razviti mobilni operater za suparnika Android uz podršku Samsung i LG.

Drugo, kineska tražilica Baidu (koja dominira kineskim tržištem pretraživanja) pokrenula je vlastiti mobilni OS, nazvan Yi. Baidu Yi je izmjena Android OS-a i nudi alternative mnogim Androidovim ugrađenim Google uslugama.

Acer je također javno izjavio da je stjecanje tvrtke Motorola blagoslov za Microsoft. Kao što sam sumnjao, OEM-i sada moraju ozbiljno razmotriti ulaganje u smjeru WindowsPhonea.

Također pročitajte: Zašto još uvijek volim Nokia

Samsung već ima Bada OS koji se gura na tržištu i uvijek se može vratiti na to.

Način na koji će se ovo sve igrati na kraju će se vidjeti. Mobilna industrija vrlo je isparljiva. Kao što poznata izreka kaže, očekujte neočekivane .

Preporučeno
Ostavite Komentar